450461
450461
450461
450461
450461

Kondukteri HŽ-a sa strahom dolaze na posao - Ovaj video je i dokaz za to

  • , 16.09.2016., 20:43
  • Autor:
  • komentara

Da su napadi na konduktere Hrvatskih željeznica sve učestaliji, pokazuje i snimka koju nam je poslao gledatelj.

 
 
 
 
Napadi na konduktere HŽ-a (Video: Dnevnik Nove TV)
Napadi na konduktere HŽ-a (Video: Dnevnik Nove TV)

Nakon niza uvreda na nacionalnoj osnovi, jedan od putnika, inače, djelatnik Hrvatske pošte kondukteru HŽ-a koji mu je htio naplatiti kartu, opalio je i šamar.

Završilo je šamarom, počelo uvredama. Za razliku od putnika, kontrolor HŽ-a smatrao je da kupljena karta nije ispravna.

'Nije izgledalo nimalo lijepo, ne znam kako bi ja postupio u toj situaciji', rekao je kondukter HŽ-a, Tomislav Klasen.

U 11 godina koliko je na željeznici Tomislav, kaže, nikad nije bio u sličnoj situaciji. 

'Većina putnika ima urednu kartu, s njima nemamo problem, a za ovo što se događa, trudimo se smiriti situaciju razgovorom, odnosom prema putniku i nazvati policiju', kaže Klasen.

Da kondukteri HŽ-a sa strahom dolaze na posao, pokazuje i statistika. Gotovo svakodnevno izloženi su verbalnim napadima, a dva do tri puta na mjesec i onim fizičkim. Najčešće noću. U protekle dvije godine bilo je 15-ak napada. Sindikat HŽ-a već je tražio bolju zaštitu za svoje djelatnike.

'Imamo naznaka da bi Uprava HŽ-a angažirala i određenu redarsku službu, zaštitare, da pokušaju pomoći kondukterima u takvim situacijama', rekao je Ivan Forgač iz Sindikata HŽ-a.

Ponašanje svog djelatnika u vlaku na relaciji Dugo Selo - Harmica početkom mjeseca, zbog kojeg je pozvana i policija, Hrvatska pošta neće tolerirati. Čim dobiju izvješće, potvrđeno nam je, tražit će sankcije, ali i da se za ovaj šamar ispriča.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se