Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poplavljeno 150 kuća

Nakon poplave vodostaj rijeke Like u opadanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić obišao je danas u Lici poplavljena područja.

Ugroženome stanovništvu obećao je vladinu pomoć. Zahvalio je Stožeru za obranu od poplava i svima drugima na svemu što su učinili da se spriječi najgore. 'Hrvatska vlada će odmah nakon što se voda povuče, te utvrđivanja i procjene štete uzrokovane poplavom maksimalno pomoći ugroženom stanovništvu', rekao je Pankretić, koji je poplavljeno kosinjsko područje obišao u pratnji ličko-senjskog župana Milana Jurkovića i načelnika perušićke općine Ivana Turića. Istaknuo je kako će se s HEP-om i Hrvatskim vodama utvrditi što je potrebno učiniti kako bi se takve katasrofe ubuduće spriječile, te da će se razgovarati i o tome je li moguće ostvariti davni projekt izgradnje akumulacije Hidroelektrane Senj 2 na području Kosinja.

Pročitajte i ovo Pravosudna policija u Gospiću - 1 Tragedija u Lici Otkriveno je li obitelj osumnjičene za ubojstvo bebe bila u sustavu socijalne skrbi Pao avion u Lici glavni inspektor Novi detalji o padu aviona u Lici: "Poginuli su svi putnici. Olupina je jako oštećena u požaru"

Na poplavljenom području Kosinja u Lici i dalje je teško, ali u posljednja 24 sata dotok rijeke Like u akumulaciju Kruščicu znatno opada i trenutačno je 173 metra prostorna u sekundi (jučer 327). Mjerodavni očekuju da će vodostaj Like i dalje opadati s obzirom na stabilnije vrijeme. Na području Donjeg Kosinja i drugih naselja poplavljeno je više od 150 kuća i gospodarskih objekata, a članovi općinskog Stožera za obranu od poplava, službe 112 i Hrvatskih voda pomažu ugroženom stanovništvu. Na to je područje dopremljeno 100 postelja, toliko vreća za spavanje, desetak čamaca i uređaj za pročišćavanje vode. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene