Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moguća i 'bijela lista'

Nakon objave 'crne liste' plaće je dobilo 2500 radnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak 311 tvrtki i 17 obrtnika isplatilo je sve zaostatke radnicima, izjavio je ministar Mrsić.

Rezultati objave 'crne liste' poduzetnika koji ne isplaćuju plaće su izvrsni, ocijenio je danas ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Pročitajte i ovo Plaće - 2 hladan tuš Veliko razočaranje za mnoge radnike u javnom sektoru: "To stvarno nije pošteno"; Ministar u Dnevniku Nove TV objasnio što se dogodilo Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće

Po njegovim riječima, nakon objave te liste, 311 tvrtki i 17 obrtnika isplatilo je sve zaostatke i plaće za 2.500 radnika.

Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Porezna uprava objavili su 15. srpnja popis od 5.620 tvrtki i 1.418 obrtnika u Hrvatskoj koji ne isplaćuje plaće svojim radnicima.

'Da nije bilo te liste vjerojatno ih ne bi dobili ili bi ih dobili kasnije', rekao je Mrsić na konferenciji za novinare u povodu predstavljanja nacrta dva operativna programa za provedbu kohezijske politike.

Lista srama: Porezna objavila listu poslodavaca koji ne isplaćuju plaće

Dodao je da je neisplata plaća veliki problem u Hrvatskoj, za razliku od EU-a, gdje se, ako tvrtka ne isplati tri plaće, pokreće postupak stečaja ili predstečajne nagodbe.

Potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo Branko Grčić, pak, rekao je da u Vladi razmišljaju i o objavi 'bijele liste' poduzetnika koji redovito ispunjavaju sve obveze prema državi.

'Te bi tvrtke imale određene koristi i povlašteni status', istaknuo je Grčić ne navevši pojedinosti o koristima na koje bi takvi poduzetnici mogli računati. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene