Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovno u minus

Nakon rekordno toplog Božića oštro zahlađenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon snježnih zapuha i debelih minusa, Božić smo proslavili u plusu.

Lijepo vrijeme mnogi su iskoristili za šetnju gradom, a prema predviđanjima meteorologa, ovo bi mogao biti najtopliji Božić u posljednjih 60 godina. Nakon snježne mećave, dočekali smo Božić na plus 17 stupnjeva Celzija. Prije blagdanskog ručka, stanovnici metropole toplo vrijeme iskoristili su za šetnju s obitelji, no debeli plus nitko nije očekivao.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg

>> Hrvatski Božić na nevjerojatna +22 stupnja!

'Mi smo se nadali snijegu. Bio snijeg za vikend, pa mislili smo malo do Sljemena, no ništa, ali i ovako je lijepo, isto kao da ste negdje u proljeće. Krasno za prošetati. Ne znam kad je za Božić bilo ovoliko ljudi na ulici', rekao nam je jedan prolaznik. Onim najmlađima, donedavne snježne radosti, čini se, ipak nedostaju te žele iduće godine da za Božić padne malo snijega.

Bez poteškoća u prometu

Hrvati tradicionalno Božić provode u obitelji i ne putuju pa zbog toga nema niti poteškoća u prometu. Ekipe HAK-a intervenirale su 50-tak puta, a velikih gužvi ne očekuju ni za vikend. S obzirom na nadolazeće zahladnjenje šalju i savjet vozačima. 'Ako putujete za vikend na duži put, ipak je potrebno imati zimsku opremu ili na kotačima, ukoliko su to zimske gume, ili u prtljažniku ukoliko su to lanci', istaknula je Ljiljana Cmrk iz HAK-a.

18 i pol stupnjeva iznenadilo je danas sve pa su se kave tako u Zadru ispijale na terasama, no toplo vrijeme nije baš svima odgovaralo. Nekima je nagla temperaturna promjena prije svega čudna, drugi kažu da im paše, a treći kako više vole vrijeme primjereno godišnjem dobu. Na istoku zemlje živa se pak popela i preko 20 stupnjeva Celzija. Nije globalno zatopljenje, već hrvatsko proljeće, poručuju Osječani. 'Predivno je. U lijepom gradu i lijepo vrijeme', kaže jedna Osječanka. Svima onima kojima nedostaje zime, uskoro stiže i zahlađenje, a u gorju možda i snijeg.

'Pa sutra će još biti djelomično sunčano, ali ipak pet do deset stupnjeva hladnije nego danas. Krajem dana i u noći na nedjelju sve oblačnije, čeka nas kiša, u gorju novi snijeg, koji se može miješati s kišom i u nizinama. Nakon toga jutra osobito hladnija, uglavnom negativne temperature, 2-3 stupnja ispod nule, bit će mraza u kopnenim krajevima, a preko dana koji stupanj iznad nule', objasnila je meteorologinja Ana Bago.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene