Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HAK izvještava

Najveće ovogodišnje gužve: Kolone na većini prometnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na većini cesta promet je vrlo gust, vozi se u kolonama, a povremeno dolazi do zastoja.

Prema informacijama iz HAK-a ovo su najveće ovogodišnje gužve.

Pročitajte i ovo Kolona vozila na A1 Nesreće i radovi Na autocesti kod Kutine izgorio auto: Ogromne gužve na autocesti A1 prema moru Kolona - 3 Stvara se i mnogo smeća Kaos na cesti - Kilometarske kolone i višesatno čekanje izluđuju vozače i mještane: "Što Vlada čeka s obilaznicom?"

Ispred tunela sv. Rok prijepodne se dogodila prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo nekoliko vozila, no, kao i u jutrošnje dvije nesreće na autocesti A1 na ličkom području, nije bilo ozlijeđenih. U ličko-senjskoj policiji doznaje se da je u prometnoj nesreći ispred tunela sv. Rok u smjeru Zadra sudjelovalo pet do šest vozila, no počinjena je samo materijalna šteta. Vozila koja su sudjelovala u sudarima uklonjena su na zaustavni trak autoceste te se promet, koji je zbog policijskog očevida bio zaustavljen, sada odvija usporeno. U jutrošnjim i prijepodnevnim satima na ličkom su području zabilježene još dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Prva se jutros dogodila na autocesti između Otočca i Gospića, a druga u prijepodnevnim satima ispred tunela Brinje, također u smjeru mora.

U koloni se vozi na autocesti Karlovac - Zagreb, Zaprešić - Lučko, Jadranska avenija - Rotor, Istarski ipsilon prema graničnom prijelazu Kaštel i Plavonija te na Krčkom mostu gdje se formirala kolona vozila od 5 kilometara. Na graničnim prijelazima na ulasku u Hrvatsku u koloni se čeka na Macelju, Bregani, Goričanima i Bajakovu gdje je kolona i na ulasku i izlasku iz zemlje. 'Danas na našim prometnicama bilježimo najgušći promet ove godine te upozoravamo vozače na oprez', potvrđeno je iz HAK-a.

>> VIDEO: Stižu gužve, evo kako pametno putovati

Zbog prometne nesreće pred tunelom Brinje na autocesti A 1, zbog koje se vozilo se otežano u koloni u smjeru Split, promet je normaliziran. Zabrana za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, danas je do 14 sati i sutra, u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama: D8 (Jadranska magistrala) D9 (Metković-Opuzen) D21 (Kaštel-Kanfanar) D66 (Pula-Labin-Opatija) D23 (Žuta Lokva-Senj). Na autocestama i ličkoj magistrali (D1) nema zabrane.

Ulazak turista preko GP Rupe i Pasjak

Preko graničnih prijelaza Rupa i Pasjak u Hrvatsku je od ponoći do 11 sati ujutro ušlo 7 tisuća vozila, odnosno 25 tisuća osoba. Prema podacima Granične policije u Rupi, od ponoći do 11 sati ujutro preko GP Rupa u Hrvatsku je ušlo 14 tisuća putnika, odnosno 4 tisuće vozila. U navedenom razdoblju iz Hrvatske je preko istog graničnog prijelaza izašlo dvije tisuće vozila, odnosno sedam tisuća putnika. Na GP Pasjak od ponoći do 11 sati zabilježen je ulazak tri tisuće vozila i 11 tisuća putnika. U istom razdoblju Hrvatsku je napustilo tisuću i dvije stotine vozila, odnosno četiri tisuće i 500 putnika.

U Istru ušlo gotovo 80 tisuća gostiju

Preko triju graničnih prijelaza u Istarskoj županiji - Kaštela, Plovanije i Požana - u Hrvatsku je od jučer do danas u podne ušlo ukupno 79.874 putnika, od toga je 74.664 bilo inozemnih gostiju, izvijestila je istarska policija.

U istom razdoblju Hrvatsku je preko tih prijelaza napustilo 65.554 gostiju od čega 60.690 stranih turista. Samo tijekom jutra u Istru je ušlo više od 25 tisuća gostiju dok je jučer u Hrvatsku preko istarskih graničnih prijelaza ušlo 54.124 putnika što je znatno više nego lani kada je istoga dana u Istru doputovalo 40.716 gostiju.

Unatoč pojačanom prometu na graničnim prijelazima nisu zabilježni zastoji premda je ijekom jutra kolona vozila na istarskom ipsilonu na izlazu iz zemlje iznosila gotovo dvadeset kilometara. Tijekom jutra na istarskim prometnicama zabilježeno je pet prometnih nesreća u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene. (Mi. Dr. /Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene