Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahtjev poslan na doradu

Zaoštrava se situacija: Nadzorni odbor Ine tražit će smjenu Zoltana Aldotta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaoštrava se situacija oko upravljanja INA-om. Ekskluzivno doznajemo da će Nadzorni odbor tražiti odgovornost i smjenu šefa INA-e Zoltana Aldotta jer na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici Uprave nije pristao raspravljati o zahtjevu hrvatskih članova.

Oni su tražili veće ovlasti u donošenju važnih odluka u kompaniji, pozivajući se na hrvatske zakone, a zahtjev im je poslan na doradu. Prema službenoj verziji, prijedlog hrvatskih članova treba dodatno razraditi prije glasovanja, dok je neslužbena verzija da šef INA-e, Zoltan Aldott, o njihovom zahtjevu nije htio raspravljati.

Pročitajte i ovo Ina: Ilustracija - 2 VEČER UOČI SASTANKA Objavljeni važni dokumenti o ugovorima Hrvatske i MOL-a: Sastaje se Savjet za Inu Slika nije dostupna Nakon megaafere Član Uprave Ine dao ostavku: Bio je direktor korporativnih usluga, kasnije prešao u MOL grupu

Neslužbeno doznajemo da će zbog svega hrvatski članovi nadzornog odbora zatražiti smjenu predsjednika Uprave INA-e Zoltana Aldota. O njihovom zahtjevu odlučivat će dioničari MOL i Vlada Republike Hrvatske.

>> Izvanredna sjednica u INI: MOL-ovi predstavnici pristali na brži protok informacija

Za Mađare Aldotov je posao siguran. 'MOL u potpunosti podržava g. Aldotta i sadašnju Upravu INE. Smatramo da dobro rade svoj posao. Eventualne nesuglasice su pitanje koje Uprava mora rješavati samostalno. Kada dođe vrijeme za razgovore oko promjene dioničarskog ugovora, MOL će biti otvoren za pregovore s Vladom RH kao što je uvijek i bio', rekli su iz MOL-a.

Vlada još čeka. Oporba MOL optužuje za neizvršavanje preuzetih obveza iz ionako štetnog ugovora. 'Ja bih se usudio reći da je zapravo i pravosuđe trebalo reagirati, da je trebalo suspendirati sami dionički ugovor dok se ne završi i utvrdi zaista sudski postupak da li je taj ugovor potpisan pod nedozvoljenim koruptivnim radnjama', rekao je bivši ministar gospodarstva Đuro Popijač.

U INA-i kažu da se preuzete obveze ispunjavaju. Tvrde ulažu jedno cijelo 7 milijardi kuna u istraživanja, modernizaciju rafinerija, i obnovu benzinskih postaja. Ministar za kojeg se prodavala INA krivca za spori razvoj INA-e vidi i u državi.

'Hrvatska je tada imala većinu još uvijek u nadzornom odboru i Upravi i mogla je napraviti sve što je smatrala da je potrebno napraviti', rekao je Ljubo Juričić. Bez jasne vizije i potpore vlasnika kojeg predstavljaju, hrvatski članovi Uprave Ine imaju malih izgleda za uspjeh.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene