Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvanredna sjednica

Izvanredna sjednica u INI: MOL-ovi predstavnici pristali na brži protok informacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanredna sjednica Uprave INE je završila. O zahtjevu hrvatskih predstavnika za većim pravima u donošenju važnih odluka na kraju se nije glasalo.

Zaključeno je da prijedlog prije toga treba dodatno razraditi. Kako neslužbeno doznajemo MOL-ovi predstavnici u Upravi pristali su na brži protok informacija unutar kompanije što je jedna od stvari na koju su se žalili hrvatski članovi Uprave.

Pročitajte i ovo Ina: Ilustracija - 2 VEČER UOČI SASTANKA Objavljeni važni dokumenti o ugovorima Hrvatske i MOL-a: Sastaje se Savjet za Inu Slika nije dostupna Nakon megaafere Član Uprave Ine dao ostavku: Bio je direktor korporativnih usluga, kasnije prešao u MOL grupu

Oni traže da se izmijeni dosadašnji način upravljanja INOM, koji im ne dopušta da sudjeluju u važnim odlukama kompanije, iako prema Zakonu o trgovačkim društvima za njih odgovaraju. Prvi potpredsjednik Radimir Čačić tvrdi da Vlada ne stoji iza najnovijeg sukoba, no podržava ideju da se dioničarski ugovor s MOL-om treba mijenjati.

>> Evo koji je stvarni značaj novih nalazišta nafte u Hrvatskoj

'Naš stav je poznat. Upravljačka prava moraju biti u korelaciji sa vlasništvom. Ona sada to nisu. Kad za to budu uvjeti, tad ćemo mijenjati ugovor', kazao je Čačić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene