Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Imamo još dvije godine''

Nada Murganić: ''Nije mi neugodno što još nismo ispunili obećanje o rodiljnim naknadama''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić izjavila je u srijedu da je delimitiranje rodiljnih i roditeljskih naknada i dalje cilj kojemu teži Vlada pred kojom je, ističe, još dvije godine da ispuni to predizborno obećanje.

Ministrica Nada Murganić, odgovarajući na novinarsko pitanje, rekla je da joj nije neugodno što to obećanje još nisu ispunili jer se na demografskim mjerama predano i iskreno radi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Za mame i tate: Koja je razlika između rodiljnog i roditeljskog dopusta i do koje djetetove godine se smije koristiti Rodiljne potpore veće od travnja za 1663 kn - 2 U izbornoj godini Rodiljne potpore od travnja veće za 1663 kune, potrebni staž smanjuje se za tri mjeseca

Vlada se jasno opredijelila upravo na jačanju materijalnog statusa obitelji. "Krenuli smo sa znatnim povećanjem rodiljnih i roditeljskih naknada, i to od početka mandata", istaknula je uoči sjednice Vlade.

Delimitiranje roditeljskih naknada obećanje je koje je ministrica Murganić dala još prije dvije godine, odmah nakon preuzimanja resora demografije.

No ni nakon dvije godine to nije realizirano, pa roditelji tijekom drugog dijela roditeljskog dopusta i dalje, umjesto iznosa svoje prijašnje plaće, primaju naknadu limitiranu na nešto manje od 4000 kuna.

Pitanje delimitiranja roditeljskih naknada ovih se dana ponovno aktualiziralo vezano za najavu izmjena Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene