Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ravnateljica Porezne uprave

Nada Čavlović Smiljanec: Podmeću mi oni koji nisu radili svoj posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec opovrgnula je u subotu povezanost sa slučajem stopiranja ovrhe nad jednom osječkom tvrtkom, čime je proračun navodno oštećen za najmanje 11,8 milijuna kuna, istaknuvši da joj podmeću oni koji nisu radili svoj posao.

'Sve što se događa podmetanje je onih koji godinama nisu radili svoj posao i štitili porezne obveznike, a to sada prebacuju na mene', ustvrdila Nada Čavlović Smiljanec je u kratkoj izjavi novinarima, ne želeći odgovarati na njihova pitanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Predložen istražni zatvor Novi detalji USKOK-ove akcije: Pokrenuta istragu protiv zaposlenica Fine i Porezne uprave Slika nije dostupna Trgovanje utjecajem Podignuta kaznena prijava protiv šefice Porezne uprave!

Naglasila je kako je poznaje osječkog poduzetnika Željka Biloša, za čiju tvrtku OLT mediji pišu kako usprkos poreznom dugu od 11 milijuna kuna nikad nije završila pod ovrhom Porezne uprave. Naglasila je kako s tim čovjekom nikada nije razgovarala te da nema ništa sa slučajem koji se istražuje.

"Pravo je pitanje tko je sve ove godine gurao pod tepih ili nije provodio ovršne radnje, jer dug OLT-a ne datira od kolovoza 2012. nego postoji od 2007. i utvrđen je nalazom Porezne uprave, a račun poreznog obveznika nikada nije blokiran", istaknula je Čavlović Smiljanec.

Prema pisanju medija, ravnateljica Porezne uprave kazneno je prijavljena u proširenju istrage protiv bivše šefice porezne ispostave u Osijeku, Ružice Kovačević, ranije osumnjičene da je stopiranjem ovrhe nad jednom osječkom tvrtkom, proračun oštetila za najmanje 11,8 milijuna kuna.

Odvjetnik Ružice Kovačević ne zna da je prijavljena Čavlović Smiljanec

Bivšoj glavnoj osječkoj poreznici, Ružici Kovačević, u ožujku je određen istražni zatvor upravo zbog sumnje da je mjesecima stopirala naplatu poreznog duga OLT-u, tvrtki u vlasništvu Željka Biloša.

Uskok je ranije objavio da je toj tvrtki tako omogućeno da, sve do predstečajne nagodbe u svibnju 2013. nesmetano posluje preko svojih računa, pa na taj način nije ovršeno 10,5 milijuna kuna, a državni proračun oštećen je za najmanje 11,88 milijuna kuna, objavio je Uskok početkom ožujka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene