Obavijesti Video Pretražite Navigacija
akcija 'Hrvatska bez mina '

Nacionalni park Krka očišćen od mina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I posljednji metar Nacionalnog parka Krka očišćen je od mina, a na današnjoj svečanosti ravnatelju parka Tončiju Restoviću uručena je potvrda da više nema minsko sumnjivih površina i da je park u potpunosti siguran.

Posljednje minski sumnjive površine razminirala je tvrtka Tornado d.o.o. koja je od rujna do studenoga 2012. razminirala 204.417 četvornih metara u zaseocima Lozovac, Goriš, Đakovići, Nos Kalik, Rupe, i drugima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Minska polja Vlada za razminiranje u proračunu predvidjela manje novca nego lani Slika nije dostupna Potpisan ugovor Milijun kuna za razminiravanje Nacionalnog parka Krka

Posljednju etapu razminiranja s milijun kuna počela je financirati Javna ustanova NP Krka preko akcije 'Hrvatske bez mina' u okviru Zaklade za humanitarno razminiranje. No, kako sredstva nisu bila dovoljna Zaklada se obratila fondaciji ITF Enhancing Human Security sa zamolbom da pomogne i udvostruči sredstva, što je i učinjeno.

>> 'Protunapad' plesača za Hrvatsku bez mina

U okviru svečanosti ispred Javne ustanove NP Krka u Skradinu postavljena je trodimenzionalna taktilna mapa Nacionalnog parka i njegovog okruženja.

Riječ je o funkcionalnoj skulpturi za slijepe i slabovidne. Reljef prikazuje tok rijeke Krke do ušća u šibensko more, te nazive lokacija uz kanjon rijeke. Mapa je pisana na braici.

Darko Juras, tajnik Udruge slijepih i slabovidnih osoba Šibensko-kninske županije pozdravio je postavljanje taktilne mape ističući da je to druga takva mapa postavljena na području Nacionalnog parka Krka.

Prva je postavljena na vidikovcu Skradinskog buka 2011.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene