Obavijesti Video Pretražite Navigacija
popularno odredište

Nacionalni park koji obožavaju turisti slavi 40. rođendan: "Preselila bih se ovamo da mogu"

Aktualno Galerija Posjetitelji nacionalnog parka Brijuni - 1 Posjetitelji nacionalnog parka Brijuni - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Posjetitelji nacionalnog parka Brijuni - 2 Posjetitelji nacionalnog parka Brijuni - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Posjetitelji nacionalnog parka Brijuni - 3 Posjetitelji nacionalnog parka Brijuni - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Posjetitelji nacionalnog parka Brijuni - 4 Posjetitelji nacionalnog parka Brijuni - 4 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Zebre u nacionalnom parku Brijuni Galerija 1/5 >>
Nacionalni park poznat je po mnogočemu - prije svega svojoj ljepoti, potom i po Titu koji je tamo ugostio Elizabeth Taylor, Richarda Burtona i brojne druge zvijezde onih vremena. Poznat je i po slonici Lanki koju je Tito dobio na poklon. Na 40. rođendanu Brijuna bila je reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar.

Brijuni oduzimaju dah, kažu posjetitelji, već na prvi pogled.

"Preporučila bih svakome tko god može da dođe na Brijune, jer se stvarno isplati. Ne znam. Preselila bih se ovdje da mogu, ali ne mogu nažalost", rekla je Ines iz Njemačke.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 2 sukobi u Ateni Milanović oštro o pritvaranju navijača: "Ti ljudi su zarobljeni kao da je rat, to nema veze s pravom"

Na Brijunima je i slavljanica Lanka, posljednji i jedini slon u Hrvatskoj, upravo je napunila 51 godinu.

Ne slavi samo Lanka. Prije 40 godina – otočje Brijuni proglašeno je nacionalnim parkom.

Pročitajte i ovo Otok Hvar - 1 skupocjeno ljetovanje Dnevnik Nove TV na našem najskupljem otoku: Pogledajte koliko čak i tamo cijene variraju

Kako su Brijuni izgledali na svoj 40. rođendan i što o turističkoj sezoni kažu brojke, pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Line Dollar.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene