Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S NJOM NEMA ŠALE

Načelnica Podgore u filmskoj akciji: Pratila kamion pun građevinskog otpada, na buri vozaču održala bukvicu i zaprijetila kaznom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnica Podgore Petra Radić spriječila je vozača kamiona natovarenog građevinskim otpadom da ga iskrca u prirodu. U filmskoj maniri pratila je nesavjesnog kamiondžiju, a onda mu sve objasnila i zaprijetila kaznom.

Načelnicu Podgore Petru Radić šira javnost je upoznala kada je prošloga ljeta uklanjala s plaže prazne ručnike koji su zauzimali mjesta, a ovih se dana odlučila na novi pothvat. Vidjevši kamion natovaren građevinskim otpadom krenula je za njim, da bi zatim vozaču održala bukvicu u ilegalnom odlagalištu šute i upozorila ga da bi mogao platiti pozamašnu kaznu.

Smrznula se, kaže, raspravljajući pola sata na buri s nesavjesnim vozačem, a najavila je visoke kazne za sve koji se ne budu pridržavali propisa.

"Primijetila sam kamion nakrcan šutom kako vozi u smjeru Gornje Podgore. Nije mi bilo jasno gdje se uputio s tim teretom jer znam da bi po pravilima trebao ići u Kaštela na otpad. Posumnjala sam da će istovariti materijal negdje u Gornjoj Podgori pa me zanimalo gdje i odlučila sam ga pratiti", ispričala je mlada načelnica za Slobodnu Dalmaciju i najavila skori dovršetak elaborata u sklopu projekta zaštite okoliša.

U planu je nabava videokamera koje će biti postavljene na odlagališta i ostala strateška mjesta: "Naši djelatnici će iz ureda moći pratiti što se događa na terenu te shodno tome djelovati u najkraćem mogućem roku. Voljela bih da se zakoni poštuju jer nećemo podilaziti nikome, a kazne će biti poprilične".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uklonila sve ručnike i ležaljke Načelnica u Podgori odlučila stati na kraj rezerviranju mjesta na plaži: ''Svim iznajmljivačima toplo savjetujem da ne glume Milanovića...''
Pročitajte i ovo Radovi u Podgori BESPRAVNI RADOVI More u Podgori odjednom je promijenilo boju: Iza naoko neobičnog fenomena kriju se teška mehanizacija i tone mljevenog kamena

''Manje je bitno što sam ja vozila za kamionom, naglasak je na tome da se svi moraju pridržavati zakona, pogotovo sad kad imamo jasne zakone i propise. Na lokaciji Kava u Gornjoj Podgori mještani mogu odložiti građevinski otpad, uz naknadu prema formiranom cjeniku objavljenom na stranicama Komunalca. Cijena ovisi o količini i sastavu otpada, a najaviti se treba 24 sata prije tako da vas naši redari mogu dočekati na rečenoj lokaciji. Nakon dovoljno prikupljene količine, Općina Podgora naručuje posebno vozilo koje sav taj otpad prevozi u Kaštela. Već sam naglašavala važnost suradnje pa bih zamolila i ostale sumještane da prijave i fotografiraju slične nepravilnost ako ih uoče'', poručila je načelnica Podgore.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene