Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šok u dvorištu

Nisu izvanzemaljci, kineski špijuni, a ni dron. Uključila se i policija: "Ne sviđaju mi se tragovi pepela..."

Aktualno Galerija Padobrančić - 4 Padobrančić - 4 Foto: DNEVNIK.hr Padobrančić - 3 Padobrančić - 3 Foto: DNEVNIK.hr Padobrančić - 2 Padobrančić - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Padobrančić - 1 Galerija 1/4 >>
Nejerojatna priča dolazi iz Šenkovca. Idiličan vikend sa suprugom u vikendici Lidiji Jagarinec preokrenuo je prizor iz dvorišta. Ni manje ni više - na travnjak joj je aterirao nepoznati leteći objekt.

O jutru koje je završilo u policijskim zapisnicima, Lidija Jagarinec kaže - iz kuhinje su primijetili krpu na livadi. Bio je to mali padobran. Priču istražuje i policija. 

"Ne mislim ja da je mene netko špijunirao, niti da mi je poslao dron. Ni da sam imala Kineze u špijunaži, ni da su mi Slovenci poslali nešto. Niti izvanzemaljci", navela je Jagarinec.

Kaže da je ni ta krpa ne smeta. "Padobran mi je simpatičan, ja bih ga sigurno sačuvala da ga nisam morala predati policiji. Međutim, ne sviđaju mi se tragovi pepela i sama pomisao da je nešto što gori letjelo zrakom", rekla je Jagarinec za Dnevnik Nove TV.

Stručnjaci za kupole čak tvrde da bi to mogao biti lampion iz nekakve kućne radinosti. "Nisam sigurna da nam takve stvari trebaju - možda igračka može biti malo manje opasna", smatra Jagarinec.

Stručnjak je objasnio kako funkcionira ovaj za sada neidentificiran objekt. 

"Jedino što u principu mogu reći je da nekakvi baloni, kao što su lampioni ili baloni na topli zrak, mogu poletjeti tako da griju zrak odozdo i na temelju toga što je topli zrak lakši od hladnog mogu se dići. Kad se zrak ohladi, padnu. Ako nije bačen iz aviona, morao se nekako popeti gore - prema tome morao se vjerojatno grijati", pojasnio je profesionalni padobranac Emir Ekić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Amerikanci zasad šute Otkriveno kakve je podatke prikupljao kineski špijunski balon: "Nisu bile u pitanju fotografije..."

"Zakon gravitacije - sve što je gore mora pasti dolje. Policija izjave ne želi davati jer je službena istraga još uvijek u tijeku, ali ono što zasigurno znaju jest da nije riječ o nikakvim vojnim predmetima jer materijalne štete kao ni ozlijeđenih srećom nije bilo", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sara Duvnjak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ozlijeđena djevojka VIDEO Dvije osobe poginule u požaru balona na vrući zrak, tragedija se dogodila blizu popularnog turističkog odredišta

A to nije prvi takav slučaj. Još 2017. godine sličan padobran pronađen je na šibenskom području. Šibenska policija kaže kako o slučaju nemaju informacija. 

Više o padu padobrana pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene