Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi kišni val

Ciklona Radojka: Na riječkom području pala obilnija kiša, u Europi pada SNIJEG!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veće količine kiše pale su na Kvarneru, a još jedan kišni val očekuje se tijekom subote.

Na području Rijeke, palo je 39,7 milimetara kiše, a na Krku 65, objavio je DHMZ.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Slavonskom Brodu Ledena kiša VIDEO/FOTO Jako nevrijeme pogodilo Slavoniju: Led zabijelio tlo, kiša uzrokovala bujice Urušen dio autoceste Velika tragedija VIDEO Čuli su glasnu buku i onda se otvorila rupa: Urušila se autocesta na jugu Kine, 36 ljudi poginulo

Hladna fronta sa sjevera u četvrtak se spuštala prema Alpama, a nad područjem Genovskog zaljeva se počela stvarati nova ciklona - Radojka. Ona će tijekom noći na petak i u petak donijeti mjestimice i veće količine kiše, a još jedan kišni val se sa zapada očekuje tijekom subote, piše Crometeo.

Podsjetimo da je krajem rujna to područje doživjelo pravi potop s ciklonom Oliva. Rijeka je 29. rujna doživjela i najkišovitiji dan u povijesti mjerenja s 249 litara kiše

>> Kako je ciklona Radojka dobila ime?

Što se tiče vremena u ostatku Hrvatske, u većini krajeva bit će pretežno oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Obilnija kiša moguća je osim na sjevernom dijelu Jadrana i na dubrovačkom području.

>> VIDEO U 15 sekundi pogledajte kako je izgledao 'potop' u Rijeci

Najviše sunčana vremena očekuje se u istočnoj Slavoniji i Baranji te prijepodne na srednjem Jadranu, a potkraj dana sa zapada postupno razvedravanje. Najviša temperatura tijekom dana bit će između 16 i 21, u Slavoniji i Dalmaciji od 21 do 25°C.

U Europi već padaju prve pahulje snijega. U Švicarskoj pada i na 700 metara nadmorske visine. Snijega je dosta napadalo i u Austriji, oko 50 centimetara, a pada i u njemačkoj Bavariji.

Tijekom petka Alpe će dobiti i obilniji snježni pokrivač.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene