Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi za građane

FOTO/VIDEO Dio Istre pod vodom: Obilna kiša poplavila podrume, naselja, prometnice...

Aktualno Galerija Obilna kiša u diljem Istre Obilna kiša u diljem Istre Foto: IstraMet/Radio Labin Kiša i oblaci u Rijeci - 1 Kiša i oblaci u Rijeci - 1 Foto: Vijesti u 17 Kiša i oblaci u Rijeci - 2 Kiša i oblaci u Rijeci - 2 Foto: Vijesti u 17 Kiša i oblaci u Rijeci - 3 Kiša i oblaci u Rijeci - 3 Foto: Vijesti u 17 +0 Kiša i oblaci u Rijeci - 4 Galerija 1/5 >>
Promjena vremena popraćena kišom pogodila je Istru i tako iza sebe ostavila poplavljene podrume, prometnice i brojne druge probleme.

Snažna i obilna kiša zahvatila je područje istočne obale Istre. Županijski centar Pazin nakon 13 sati zaprimio je 15-ak poziva građana o poplavljenim podrumima, vodi na prometnici Labin - Koromačno te odronu kamenja i zemlje na prometnici Rabac - Labin, javljaju iz Ravnateljstva civilne zaštite.

Prema podacima Istrameta, u posljednja 24 sata na području Labina palo je 157 milimetara kiše po četvornom metru, a kako navode, vrijeme će biti pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, pljuskove i grmljavinu, naročito na Kvarneru i jugu Istre, gdje se mogu očekivati i obilne oborine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sarajevska cesta Pokušaj ubojstva u Novom Zagrebu: Posvađali se i potukli, 45-godišnjak izbo 35-godišnjaka

Uz to, zahvaljujući blizini ciklone puhat će raznolik vjetar. Na sjevernom dijelu područja slaba do umjerena bura i sjeverac, a na Kvarneru većinom jugo i levant.

Za riječku regiju na snazi je i dalje narančasti meteoalarm.

Čak 60-ak litara kiše, a u nekim dijelovima i više od 150, palo je u posljednja 24 sata na području Istre, Kvarnera i Gorskog kotara. Na području Labina, ali i na Cresu, bilo je manjih problema s bujičnim poplavama, koje su brzo sanirali vatrogasci.

Obilna kiša donijela je zahladnjenje pa su jutarnje temperature zraka rijetko gdje prelazile 20-ak Celzijevih stupnjeva. Najveći pad temperature zabilježen je u Gorskom kotaru.

 

"Jutros je temperatura u osam bila 12,8, jučer je bilo 14,1, dok je inače 15, 16,. Maksimalna je bila viša od 30 u posljednjih deset dana. Napokon je i kiša došla, možda bi bilo bolje da je bila prije, ali uvijek je dobro", rekao je Neno Štimac, čuvar prirode NP-a Risnjak.

Promjenu vremena osjetio je južni dio Jadrana, u srijedu oko 12:30 u Bračkom kanalu pojavila se i pijavica

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene