Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu 'ubojito sredstvo'

Na Plesu nisu pronađene bombe, već 'zabranjeni predmeti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agencija za civilno zrakoplovstvo demantirala je navode da su među prtljagom pronađene dvije bombe.

'Činjenica je kako su primjenom standardnih mjera i postupaka zaštite civilnog zračnog prometa nadležne službe operatora aerodroma i aerodromske policije u zračnoj luci Zagreb pronašle dva predmeta zabranjena za unos u putničku kabinu ili teretni prostor zrakoplova, neovisno i sa značajnim vremenskim razmakom', rekao je za Dnevnik.hr Eduard Šoštarić, savjetnik za informiranje i odnose s javnošću u Agenciji.

Pročitajte i ovo Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici Objavili i snimku VIDEO Rusija krenula u masovnu proizvodnju zastrašujućeg oružja: "Zapad nema pojma što se događa, mogu razoriti bilo koji europski grad"

Šoštarić je rekao da predmeti nisu pronađeni kod putnika i da su isključivo 'neškodljivi dijelovi određenih formacijskih sredstava, koji kao takvi ne predstavljaju tzv. 'ubojito sredstvo".

>> Sumnjičava žena uzrokovala paniku zbog 'bombe'

'Potrebno je naglasiti i kako se slične kategorije predmeta povremeno, naravno rijetko, pronalaze operativnom primjenom mjera zaštite civilnog zračnog prometa. Nadležna tijela i institucije pravovremeno su obavila, temeljem propisanih nadležnosti i prema standardnom postupku, analizu i procjenu okolnosti ovih događaja te na adekvatan način reagirala i proslijedila potrebne informacije odgovornim službama za zaštitu civilnog zračnog prometa.

Također, nesporno je kako se temeljem trenutno raspoloživih informacija, činjenica i indicija predmeti ne mogu jednoznačno dovesti u međusobnu vezu niti u vezu sa osobama/pojedincima, a posebno naglašavamo ne sa određenim društvenim skupinama ili kategorijama', poručili su iz Agencije za civilno zrakoplovstvo i dodali da nadležna tijela i institucije, u okvirima zakonom propisanih nadležnosti, nastoje prikupiti i dodatne eventualno relevantne informacije i spoznaje o navedenim događajima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene