Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEM 2015.

Na NEM-ovom prvom danu Tom Fontana najavio novu seriju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NEM 2015 okupio je najbolje producente u TV industriji.

NEM 2015 počeo je u stilu nakon što su panel-sobu napunili vrhunski svjetski producenti Tom Fontana, Bonita Pietila, Nigel McCrery i Peter Nadermann. Nakon što su u svim sudionicima interesantnoj raspravi panelisti pod vodstvom Ankice Jurić Tilić podijelili svoja iskustva kao showrunnera i autora serija, NEM-ov prezenter Aaron Heslehurst pridružio se publici u pitanjima na koja su panelisti rado odgovorili.

Tijekom panela Tom Fontana otkrio je da radi na novoj seriji Killing Fields, reality showu tijekom kojeg će posjećivati mjesta neriješenih ubojstava i istražiti slučaj.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

NEM-ov prvi dan počeo je panelom na kojem se tražilo mjesto više, Tko komu plaća?. Na njemu su Saša Runjić, ravnatelj programa Hrvatske radiotelevizije, Saša Kramar, predsjednik Uprave Iskona, Guy Bisson, direktor istraživanja Ampere Analysisa, ušli u razbuktanu raspravu o odnosu klasičnih mreža i novih platforma pod moderatorskom palicom Nikole Francetića, direktora odjela za sadržaj, medije i emitiranje Telekom Austria Groupa.

U revijalnom tonu nastavili su i Scott Ehrlich, direktor platforme The QYOU, Christina Foley, direktorica prodaje i marketinga Playboy TV UK-a, György Bálint, direktor prodaje AMC Networks Središnje Europe, uz moderatora Vedrana Perišića, operativnog direktora fight Channela, koji su na panelu Kako se pay-TV nosi s krizom? zaključili da nove platforme sve više imaju potrebu za produkcijom originalnog sadržaja unatoč financijskim teškoćama tržišta.

Na trećem panelu prvog dana, Koliko zapravo vrijede sportska prava?, stručnjaci o popularnoj temi Bruno Kovačević, rukovoditelj produkcijskog odjela sporta Hrvatske radiotelevizije, Vuk Mitrović, direktor za Istočnu Europu u Pitch Internationalu, Amory B. Schwartz, direktor QYOU International LTD-a, i moderator rasprave Ivan Blažičko, direktor Sportske dimenzije, istaknuli su da iako nacionalne mreže ne mogu više osigurati sve skuplja prava na sportske događaje, ona će uvijek biti prodana novim platformama.

Šećer na kraju dana bio je panel koji je najviše zainteresirao sudionike New Europe Marketa, Spoj iz koprodukcijskog raja. Na panelu su sudjelovali vrhunski svjetski producenti, Tom Fontana, autor Oza i Borgie, Bonita Pietila, producentica Simpsona, Nigel McCrery, autor Nijemog svjedoka, i Peter Naderman, direktor Nadcona i producent trilogije Millennium. Raspravu je vodila producentica i suosnivačica Kinorame Ankica Jurić Tilić, koja se netom vratila nakon uspjeha filma Zvizdan u Cannesu.

Sudionici NEM-a 2015 uživali su u trenucima osvježenja i druženja na prekrasnoj NEM-ovoj terasi tijekom Cedevita Refreshment Momenta i Pauze za kavu Hrvatskog Telekoma. Uspješan dan završio je uz sunce i Welcome drink Fox International Channelsa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene