Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svečani mimohod

Na Dječjim vinkovačkim jesenima 2.500 djece u nošnjama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu Dječjih vinkovačkih jeseni danas je održan svečani mimohod sudionika te manifestacije, a nastupilo je oko 2.500 djece iz 56 hrvatskih kulturno umjetničkih društava (KUD) i folklornih skupina, od čega je 19 KUD-ova gostujućih.

U mimohodu središtem Vinkovaca svaka od dječjih skupina, obučena u narodnu nošnju svoga kraja, pokazala je pjesmom, plesom ili kolom dio folklornoga naslijeđa mjesta iz kojih dolaze. Svi sudionici mimohoda potom su se otputili na Trg Vinkovačkih jeseni gdje je, pod glavnim šatorom, održan drugi dio Međužupanijske smotre dječjih folklornih skupina, na kojoj je nastupilo osam KUD-ova iz Zagrebačke, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.

Pročitajte i ovo Vrtić u Vinkovcima - 1 Slavonija ne izumire Nakon 40 godina novi vrtić u gradu na istoku Hrvatske: Imat će i vlastitu solarnu elektranu Regionalni znanstveni Centar - 4 STEM obrazovanje Jug Hrvatske dobio važan centar za učenike: Ovo je priprema za budućnost

>> Počelo rušenje rodne kuće Ivana Kozarca jer je nisu zaštitili!

Prvi dio Međužupanijske smotre održan je sinoć, a ukupno je na ovoj manifestaciji sudjelovao 21 KUD iz 13 hrvatskih županija. Dječje vinkovačke jeseni utemeljene su još 1970. godine kao „Male vinkovačke jeseni“ i dio su manifestacije Vinkovačkih jeseni usmjeren na njegovanje folklornoga nasljeđa među najmlađima.

Ovogodišnje 47. Vinkovačke jeseni održavaju se od 7. do 16. rujna, tema im je „U kolu i oko njega“, a održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene