Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem star 15 godina

Potpuni kaos na prvi dan škole u zagrebačkom naselju: "Strahujemo da neko dijete ne nastrada!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimku nevjerojatnog prometnog čepa u blizini osnovne škole u Šestinama poslali su nam ljutiti roditelji koji kažu da problem pokušavaju riješiti godinama.

"Ovako vam to izgleda svako jutro kada učenik krene u OŠ Šestine. Ako pogledate na karti ulicu Podrebrenica, svima će biti jasno da to nije cesta ni za biciklističku stazu, a kamoli za veliku osnovnu školu i prekoputa nje vrtić", objavila je na Facebooku Iva Babić, čije dijete ide u navedenu školu, uz snimku nevjerojatne prometne gužve na samom početku školske godine. 

Roditelji te škole kažu kako problem prilaznih cesta pokušavaju riješiti već 15-ak godina. Kritični dijelovi su, kažu, skretanje sa glavne ceste Mlinovi u Kalebarevo vrelo do ulaska u Podrebernicu i od dijela Podrebernice iznad škole do izlaska na glavu cestu Šestine.

"Kukali smo, molili i zvali, no Gradu to ništa ne znači. Ipak su to samo klinci. Sutra u 8 sati navodno dolazi policija. No to je sutra jer je srećom neki roditelj imao frenda od frenda, pa će frend poslat frenda. Inače bi i sutra izgledalo ovako", dodala je Iva. 

Slali bezbroj dopisa

Vijeće roditelja OŠ Šestine kaže kako ima potporu Gradske četvrti Podsljeme, ali Gradu su uzaludno slali bezbroj dopisa tražeći neko rješenje. Angažirali su i odvjetnike, pisali peticije. Gradsku četvrt i danas su zamolili za pomoć navodeći kako roditelji svakodnevno žive u strahu da će jednog dana njihovo dijete nastradati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kad je posao poziv Emotivna poruka učiteljice prvašićima: "Ne bojte se! Smijete se smijati do mile volje, ležati u travi, trčati za leptirima. A naučit ćete svašta..."

"Situacija i na glavnoj cesti i na cesti koja vodi do škole izmakla je kontroli. Zbog povećanog broja stanovnika, došljaka iz razrušenih škola u Gradskoj četvrti Podsljeme, četvrti Mlinovi i Šestine, povećao se broj djece koja pohađaju školu, te time i broj vozila koji se kreću glavnom cestom te isto tako našom neadekvatnom cestom koja vodi do škole i vrtića", stoji u dopisu.

Naglašavaju da put nema nogostup.

"Djeca i automobili, zajedno s čempresima koji vire na tu istu cestu, pokušavaju se probiti do škole. Zamislite samo kako to izgleda na kišne i snježne dane. Djeca koja pješače, automobili koji se probijaju do ulaza škole ili vrtića, pješaci sa psima koji pred svima nama dopuštaju da psi vrše nuždu u dvorištu škole, roditelji s kolicima, kamion čistoće, kamion dostave… I na tu cijelu veselu grupu dodajte taj put! Jer to nije ni jednosmjerna ni dvosmjerna ulica, dva automobila zasigurno ne mogu proći jedan pored drugoga bez ustupanja prednosti. Ovo nije crtić, nastradali lik neće se dići sa zvjezdicama iznad glave", upozoravaju u dopisu.

Pročitajte i ovo Počinje školska godina - 1 Prvašićima najteže Počinje školska godina kakva se ne pamti: Više od 450 tisuća đaka uz posebne mjere sjeda u klupe

U Vijeću roditelja tvrde da su zadnji sastanak s predstavnicima Grada imali u veljači ove godine. U Gradu su tada obećali uskoro riješiti problem, no nisu se pomaknuli s mrtve točke. 

"Rečeno je da će to sve biti, ali od tada stojimo na mjestu. Žalosno je što postoji projektna dokumentacija za proširenje ceste i nogostupe, ali zbog imovinskopravnih problema ništa se ne rješava", rekla nam je jedna mama.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene