Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez državnog vrha

Na bleiburško polje stigli i Ivić, D. Kosor, Šišljagić, Thompson...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Biskup šibensko-kninski Ante Ivas kazao je kako je hrvatski narod dobro upućen u ono što se prije 67 godina dogodilo te ponovno istaknuo kako je bleiburško polje svojevrsan simbol križnoga puta hrvatskog naroda.

Austrijska policija izvijestila je da do podneva očekuje dolazak i do 8000 posjetitelja na bleiburško polje u povodu 67. godišnjice bleiburške tragedije i hrvatskoga križnog puta. Zastave iz svih krajeva Hrvatske - Knina, Imotskog, Zaprešića, Zagreba, Hrvaca, Sinja te iz Širokog Brijega, Ljubuškog i Tomislavgrada vijore se na bleiburškom polju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozivaju na javnu raspravu 'HDSSB ne daje nikome bjanko ruku, glas ćemo dati kad se ustavne promjene iskristaliziraju' Slika nije dostupna Odluka Vrhovnog suda Oporbene stranke: Suprotne odluke o Perkoviću i Mustaču šalju lošu poruku

Dodajmo kako, za razliku od prijašnjih godina, danas na Bleiburgu neće biti predstavnika državnog vrha. Saborsko Predsjedništvo nedavno je ukinulo političko pokroviteljstvo nad komemoracijom za koju će još ove godine izdvojiti pola milijuna kuna iz proračuna.

Tako na mjestima gdje su dosad sjedili predstavnici Vlade danas su mjesta zauzeli HDSSB-ovci predvođeni predsjednikom stranke Vladimirom Šišljagićem, izaslanstvo HDZ-a koje čine Josip Salapić i bivši misinstar branitelja Tomislav Ivić te Ruža Tomašić (HSP Ante Starčević), Darinko Kosor (HSLS), Danijel Srb (HSP) pa i Marko Perković Thompson.

U organizaciji udruge Počasni bleiburški vod iz Klagenfurta i Ravnateljstva za hrvatsku inozemnu pastvu HBK i BK BiH održat će se prigodan program i slaviti deveta misa na Bleiburškom polju. Procesiju i manifestaciju osigurava ukupno 35 policajaca, no kako kažu, ne očekuju nikakve intervencije. Kako kaže jedan od djelatnika austrijskog MUP-a u njegovih 15 godina koliko nadzire skup incidenata još nije bilo.

Kod Hrvatskoga groba na mjesnome groblju u Unterloibachu na tragedije i žtrve rata podsjetio je i biskup šibensko-kninski Ante Ivas koji je kazao kako je hrvatski narod dobro upućen u ono što se prije 67 godina dogodilo te ponovno istaknuo kako je bleiburško polje svojevrsan simbol križnoga puta hrvatskog naroda. Nakon toga procesija je krenula od mjesne crkve prema bleiburškom polju. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene