Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I na nižim dijelovima

Ponovno zima: Na Plitvicama 60 cm snijega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Biokovu od sinoć pada snijeg, koji pada i na nižim dijelovima te planine prema moru, a na najvišem vrhu Svetom Juri visina snijega ima od 15 do 20 centimetara i temperatura se spustila na četiri stupnja ispod ništice.

Gradski centar Osejava u Makarskoj izvijestio je da na staroj makadamskoj cesti preko prijevoja Staze na Biokovu, kojom se nakon pada kamenog odrona na Stupici prometuje za lijepa vremena, ima snijega koji se ne čisti pa se vozačima ne preporučuje vožnja tom cestom.

Pročitajte i ovo Marko Šepat - 3 Izvještaj iz Kölna Zimski uvjeti stvorili kaos u Njemačkoj: "Ovo je šok za stanovnike. Ovoliko snijega nije palo 10 godina" Snijeg radi probleme u prometu Zimski uvjeti U Dalmaciji pada snijeg, na autocesti se vozi uz ograničenje od 40 km/h, kamioni zapeli i blokirali cestu

>> Zimski uvjeti na autocesti Zagreb - Rijeka

Stara cesta preko Biokova izgrađena u 19. stoljeću, kojom se prometovalo između Makarske i Vrgorca sve do završetka državne ceste D 512 šezdesetih godina prošlog stoljeća, ne čisti se od snijega zbog makadama dugog osam kilometara od prijevoja Staze do zaseoka Saranača, rekao je nadcestar županijskih cesta Velibor Erceg.

Vozačima je preporučio smjerove Makarska–Ploče–Vrgorac ili Makarska–Šestanovac i autocestom do Vrgorca jer bi, kako je rekao, vožnja preko Biokova u zimsko doba bila opasni izazov.

Kvarovi na dalekovodima u Lici

Na koreničkom području snježna mećava i jak vjetar stvaraju snježne nanose, a na snazi su zimski uvjeti vožnje Snježno nevrijeme i hladnoća drugi dan otežavaju promet na cestama kroz Liku, a uzrokovali su i velike kvarove na dalekovodima. Snijeg i olujna bura u Hrvatskome primorju uzrokovali su kvarove na dalekovodima, a bez električne energije ostala su naselja od Cesarice do Biluće i južno od Mažurana do Barić-Drage.

Od direktora 'Elektrolike' u Gospiću Nikole Šulentića doznaje se da je, zbog prekinutog prometa jadranskom cestom, nemoguće doći do tog područja kako bi se utvrdili i popravili kvarovi. Zbog snježnog nevremena, struje povremeno nemaju ni potrošači na širem području Plitvica i Pazarišta. Najviše snijega, oko 60 centimatara, palo je na Plitvicama.

Uz ličku magistralu i u Gračacu blokirano je više od 20 tegljača i kamiona, a kako se doznaje u policijskoj postaji u Gračacu, njihovi vozači čekaju da se normalizira promet koji trenutačno teče od Gračaca prema Obrovcu i Sv. Roku.

Na autocesti Zagreb-Ravča, na dionici Jezerane-Sveti Rok danas se dogodilo sedam prometnih nesreća u kojima je učinjena šteta, priopćila je prometna policija ličko-senjske Policijske uprave. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene