Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlasnik traži odjavu

Na adresi obiteljske kuće prijavljene čak 243 osobe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na kućnoj adresi Mihačeva Draga 35 u Rijeci u kojoj se nalazi obiteljska dvokatnica, osim 9 članova njegove obitelji, prijavljene su još 234 osobe. Vlasnik kuće kaže da ih nije prijavio i želi da se izbrišu s adrese.

Gost Dnevnika Nove TV u 19:15 je potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih, Milanka Opačić.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija optužni prijedlog Drama na sjeveru Hrvatske: Polijevali gorivo po cesti i zapalili! Ilustracija Slijedi obdukcija Muškarac pao iz čamca i poginuo, policija istražuje uzrok smrti

Ive Buzuk, vlasnik kuće na čijoj su adresi prijavljene 234 osobe čiju prijavu nikada nije potpisao, živi u dvokatnici sa svojom suprugom, dvije kćeri, njihovim supruzima i unucima, piše Novi list.

>> Policija krenula u veliku akciju provjere lažno prijavljenih građana

Kuća je adresu i oznaku kućnog broja Mihačeva Draga 35 dobila još 1960. godine. Da nešto nije u redu, Buzuk je posumnjao kada mu je u poštanski sandučić počela dolaziti pošta naslovljena na osobe čija mu imena i prezimena nisu ništa značila. Dolazili su, kaže Buzuk, najčešće izvještaji osiguravajućih kuća i banaka.

Ovog proljeća odlučio je pokrenuti stvar. Uredu za prijavu prebivališta Policijske uprave PGŽ-a 6. svibnja poslao je pismo u kojem prigovara na prijavu prebivališta 234 osobe na njegovoj kućnoj adresi. Objasnio je da ne zna o kojim je ljudima riječ te da želi da policija to istraži i obavijesti ga.

'Iz MUP-a su mi sredinom svibnja pojasnili da policijska uprava na čijem području neka osoba ima prijavljeno prebivalište, toj istoj osobi odjavljuje to prebivalište ako se terenskom provjerom utvrdi da ta osoba stvarno ne živi na prijavljenoj adresi. U skladu s time napisali su i da je u tijeku obavljanje terenske provjere kojom će se utvrditi sve činjenice i okolnosti na temelju kojih se može nedvojbeno zaključiti žive li prijavljene osobe na navedenoj adresi Mihačeva Draga 35. No, nisam siguran da policija po tom pitanju bilo što radi, jer je od svibnja, otkad sam poslao prijavu i dobio odgovor da se obavlja terenska provjera, samo jedan policajac jednom bio, i to kratko, popodne, pred mojoj kućom. Vrtio je u ruci papire sa popisom osoba prijavljenih na mojoj adresi, nešto me pitao te otišao i više se nije vraćao', kaže Buzuk.

Prema hrvatskim zakonima, jedan od uvjeta za prijavu prebivališta je potpisana izjava kojom građanin potvrđuje da se nastanio u mjestu i na adresi na kojoj želi prijaviti prebivalište. Ukoliko građanin prijavljuje prebivalište na adresi stanodavca, stanodavac mu mora dati suglasnost za prijavu. S obzirom na to da nijedna od tih 234 osoba s prijavljenim prebivalištem kod Ive Buzuka od njega nije zatražila suglasnost za prijavu prebivališta, on se pita kako su te 234 osobe od policije uopće službeno dobile prebivalište.

'Ne znam je li moguće da je netko u policiji omogućio lažno prijavljivanje prebivališta za 234 osobe. Kao vlasnika kuće na toj adresi nitko od tih osoba nije me pitao za pismenu suglasnost da se kod mene mogu prijaviti. Zato želim da se s moje adrese odjavi prebivalište za sve osobe koje su ga dobile na meni nepoznati način', zaključuje Buzuk.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene