Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Talijansko ometanje signala

MVPEI će o ometanju signala izvijestiti talijansku stranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog talijanskog ometanja hrvatskog signala u Istri Ministarstvo vanjskih poslova izvijestit će talijansku stranu o problemu.

Unatoč brojnim pritužbama i privremenom prebacivanju na 68-mi kanal, Talijani i dalje neovlašteno emitiraju svoj program i preko tog signala.

Pročitajte i ovo Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina Hrvatska prelazi na novi sustav emitiranja televizijskoga signala (Foto: Dnevnik.hr) Prije nego što je najavljeno HAKOM upravo objavio vijest zbog koje se trebaju zabrinuti svi sa starijim televizorima

>> Talijani ometaju signal Nove TV u Istri

U HAKOMU nisu optimistični jer prigovori ni prvi put nisu urodili plodom. Smatraju da bi se ovaj problem trebao riješiti na razini dviju Vlada.

'Vjerujemo da su te teškoće nastale zbog određenih nepreciznosti u prijenosu s jednog na drugi signal i nadamo se da ćemo to riješiti u kontaktu s nama bitnom susjednom zemljom', rekao je Andrej Plenković, državni tajnik u MVPEI-u.

Plenković: Problem ćemo internacionalizirati

Dodao je kako su već u dva navrata razgovarali s talijanskim veleposlanikom u Zagrebu.

'Frekvencije su uređene međunarodnim planom koji se dogovara u okviru Međunarodne telekomunikacijske unije. Riječ je o međunarodno preuzetim obvezama i mi smo u redovitu kontaktu s tajnikom te unije, tako da ćemo taj problem i internacionalizirati', izjavio je Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene