Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlučuje se o izručenju

Mustač pušten na slobodu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravko Mustač pušten je na slobodu. Županijski sud u Velikoj Gorici 9. siječnja odlučuje hoće li biti izručen Njemačkoj.

Bivši visoki dužnosnik Udbe Zdravko Mustač, pušten je na slobodu do odluke suda o tome hoće li biti izručen Njemačkoj po Europskom uhidbenom nalogu koji je stigao zbog optužbi za sudjelovanje u organizaciji ubojstva Stjepana Đurekovića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Europski uhidbeni nalog Sud odobrio izručenje Mustača u Njemačku Slika nije dostupna Izručen SLUČAJ PERKOVIĆ: Njemački mediji izvijestili o predaji

Odluku o puštanju donio je Županijski sud u Velikoj Gorici, potvrdio nam je njegov odvjetnik Tomislav Antolin. Hoće li Mustač biti izručen Njemačkoj odlučivat će 9. siječnja Županijski sud u Velikoj Gorici.

Josip Perković izašao iz pritvora, ne smije napustiti Zagreb

Glasnogovornik Županijskog suda u Velikoj Gorici, Ante Zeljko potvrdio je kako je istražni zatvor za Mustača ukinut, a izrečene su mjere opreza. One uključuju oduzimanje putovnice, osobne iskaznice te obaveza zadržavanja u mjestu prebivališta.

Odvjetnik Antolin rekao je kako je očekivao ovakvu odluku. Taktiktu koju će primijeniti u raspravi o izručenju ne otkriva, ali napominje da će se služiti sličnim argumentima kao i obrana Perkovića.

Podsjetimo, glavni argument za Nobila protiv izručenja Njemačkoj je zastara koja je nastupila u Hrvatskoj za kazneno djelo koje im se stavlja na teret.

Sutra će Županijski sud u Zagrebu odlučiti i o izručenju Josipa Perkovića. Njegov odvjetnik, Anto Nobilo, potvrdio nam je da će Perković osobno pred sucima izvanraspravnog vijeća Županijskog suda obrazlagati zašto smatra da ga ne treba izručiti Njemačkoj.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene