Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasprisana i međunarodna objava za slikama

MUP traži Sanaderove slike Vlahe Bukovca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MUP je na svojim službenim stranicama objavio da traži pet umjetnina u sklopu istrage protiv Ive Sanadera.

Ministarstvo unutarnjih poslova RH je temeljem naloga Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a u predmetu protiv okrivljenika (1953.), raspisalo objavu za ukupno pet umjetničkih slika autora Vlahe Bukovca. Temeljem istog naloga USKOK-a za umjetninama je raspisana i međunarodna objava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Provjerit će se vrijede li Sanaderove slike više Bivši premijer branit će se da je slike dobio na dar Slika nije dostupna Odvjetnica Novak poručila VIDEO: 'Obitelj Sanader već je doista uznemirena ovim postupkom'

MUP moli građane koji imaju saznanja gdje bi se navedene umjetnine mogle nalaziti da se jave u najbližu policijski postaju, na broj 192 ili dojave na e-mail adresu policija@mup.hr .

Radi se o sljedećim umjetninama:

- Šuma u Fontainebleau iz 1883. godine 

- Portret gospođe Mounier iz 1883. godine

- Mala markiza iz 1916. godine

- Opravljanje mreže iz 1920. godine

- Zavist ubija pravednost III. iz 1921. godine.

U međuvremenu, USKOK čeka odgovor iz Austrije, hoće li dobiti dozvolu da hrvatski istražitelji u austrijskom pritvoru ispitaju Sanadera.

Zbog novog zakona o kaznenom postupku, Sanaderov odvjetnički tim nema pravo uvida u spis, pa je naše tužiteljstvo zatražilo međunarodnu pravnu pomoć. O tome je obaviješteno austrijsko ministarstvo, a ako se odobri, domaći istražitelji dobit će priliku u Salzburgu saslušati bivšeg premijera. Austrijsko tužiteljstvo već je najavilo zaseban razgovor sa Sanaderom.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene