Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije na izbor intendanta

'Mucalo je idealan realizator Kerumove ideje kruha i igara'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Split i danas komentira mogući izbor Duška Mucala za intendanta Hrvatskog narodnog kazališta. Jedni kažu kako se nadaju da će zaista oživiti teatar vedrim predstavama i dovesti gledatelje, a drugi su pak zgroženi činjenicom da će lakoglazbeni zabavljač krojiti program hrama kulture.

Čeka se da ga sutra potvrdi Gradsko vijeće, a Kerumova oporba HDZ i SDP već danas poručuju da će na glasovanju biti suzdržani. No, Kerum ima većinu u Vijeću, tako je uostalom i izglasao smjenu Kazališnog vijeća. Novo je izabralo Mucala za kojeg se priča da je Kerumov čovjek.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 12 vijećnika za, sedam protiv Duško Mucalo imenovan intendantom splitskog HNK Slika nije dostupna 'Ne zanimaju nas Kerumovi hirovi' Autori prijete tužbom zbog Kerumova otkazivanja opere 'Maršal'

>> Mucalo intendant: 'Izabrali smo jako ozbiljnog kandidata'

Splićani Mucala znaju po pjesmama ugođaja dječje brojalice tipa Anka vegetarijanka i slično. Njegove komične scenske kostime teško će ičim izbrisati iz kolektivnog sjećanja. Svima je još uvijek smiješan. Ipak, baš takav, Mucalo kod mnogih izaziva simpatije. Iako neki kažu da se Smoje zbog njegova izbora okreće u grobu, Lepa Smoje kaže, ništa osobno protiv Mucala. Kazališna kritika nije oduševljena lakoglazbenim zabavljačem na čelu hrama kulture.

'Mislim da je Mucalo idealan realizator te Kerumove ideje kruha i igara, prvo im daje malo fažola kroz te uskrsnice a sada evo zabavno kazalište', smatra Jasen Boko, kazališni kritičar. Kazališni program Mucalo još krije, kaže Boko. Užasava ga što pjevač najavljuje zabavu u kazalištu i kaže, umjetnost nije tu radi zabavljanja puka. Odbačeni kandidati ogorčeno govore o manjkavostima natječaja i izboru. Političari oporbe ističu da je Kerum smijenio prijašnje Kazališno vijeće i postavio svoje ljude da oni izaberu njegovog čovjeka, Mucala. HDZ će glasovati protiv Mucala ili biti suzdržan, slično i SDP

'Sačuvat ćemo svoje pravo da budemo suzdržani i da nakon određenog vremena kažemo, kao građani Splita, kojim pravcem se sve to skupa razvija', istaknuo je Marin Jurjević iz SDP-a. Mucalo će nastupiti i na ovogodišnjem Splitskom festivalu, s pjesmom Hobotnica. Hoće li se u masku s krakovima i maskirati, još ne znamo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene