Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukupno 914 timova

Analiza Dnevnika Nove TV: Kako izgleda mreža Hitne pomoći u Hrvatskoj?

Mreža Hitne pomoći u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr)
Mreža Hitne pomoći u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Mreža Hitne pomoći u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Mreža Hitne pomoći u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Mreža Hitne pomoći u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Mreža Hitne pomoći u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Mreža Hitne pomoći u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Na snazi je shema koju je donio bivši ministar Dario Nakić 2016. godine. Hitna medicinska skrb za 20 županija i grad Zagreb u nadležnosti je županijskih zavoda.

U Hrvatskoj ukupno imamo 708 Timova 1 i 206 Timova 2. Uz to, u pripravnosti je i 105 Timova u medicinskim prijavno-dojavnim jedinicama.

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

U Timu 1 nalaze se liječnik specijalist hitne medicinske pomoći, medicinska sestra i tehničar. Tim 2 nema liječnika i na intervenciju izlaze specijalizirani medicinski tehničar, medicinska sestra i vozač.

Prema službenim podacima Ministarstva zdravstva, u većini mjesta na hrvatskim otocima ovih timova nema. Bez timova su otoci poput Lastova, Mljeta, Šolte, Božave, Visa, Silbe, Iža i Ista.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene