Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojna nagađanja

Polančec ostaje, odluka o Mravku odgođena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladajuća stranka cijelo je poslijepodne raspravljala o sudbini prvog čovjeka HEP-a Ivana Mravka.

Prošloga tjedna je protiv Ivana Mravka i još četvorice čelnika HEP-a Državno je odvjetništvo pokrenulo istragu, a javnost se mjesecima bavi teškim aferama u tvrtki. Sjednica HDZ- a trajala je nekoliko sati. Čelnici HDZ-a, kad su i dolazili na sjednicu, nisu htjeli ništa komentirati. Mravka se proziva za puno nepravilnosti, a policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu, jer je fiktivno zaposlio jednog djelatnika, koji je tri godine primao punu plaću, iako nikad nije dolazio na posao.

Pročitajte i ovo Račun Stiglo i pojašnjenje Zašto jedan račun dolazi kasnije od ostalih? "To traje duže vrijeme. Ne znam u čemu je problem" Slika nije dostupna Svjedočio na sudu Svjedočio Buljubašić: Zbog nesposobnosti je u HEP-u prebačen u arhivu

>> 'U HEP-u se nepravilnosti odavno zataškavaju'

No nakon višesatne rasrave u sjedištu HDZ-a odluka o smjeni Ivana Mravka ipak nije donesena. Prema najnovijim informacijama o tome će se odlučivati sutra ili čak prekosutra na sjednici Vlade. Istovremeno su krenula i nagađanja oko njegovog mogućeg nasljednika, a kao najizgledniji kandidat, spominje se Damir Begović, koji je gotovo deset godina bio na čelu Uprave HEP-a. Osim špekulacija o smjeni Mravka, špekulira se i oko toga da se raspravljalo i o sudbini potpredsjednika Vlade, Damira Polančeca.

Tom u prilog ide i činjenica da se Polančec i Kosor danas nisu zajedno pojavili na dodjeli gospodarskih nagrada Zlatne kune. Isto tako, nagađa se kako bi Polančeca na mjestu potpredsjednika Vlade mogao naslijediti ministar financija IVan Šuker, a da bi mjesto ministra gospodarstva preuzeo netko iz HUP-a. Predsjednik HUP-a, Đuro Popijač, tu je informaciju već demantirao, rekavši kako njega nitko nije zvao i ponudio mu mjesto Ministarstva gospodarstva.

Nakon sastanka informacije o smjeni Damira Polančeca demantirala je i sama premijerka Jadranka Kosor rekavši kako o tome nisu ni raspravljali te da se radi samo o nagađanjima medija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene