Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obavite pregled koji život znači

Movember se bliži kraju, ali...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je Movember pri kraju, to ne znači da podizanje svijesti o muškim bolestima mora pasti u drugi plan.

Cijeli mjesec studeni posvećen je podizanju svijesti o raku prostate i ostalim muškim bolestima. Cijeli projekt naziva se Movember a u svijetu se održava od 2003. godine, a danas broji više od 1,9 milijuna sudionika diljem svijeta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Movember The best of brkova čitatelja Dnevnik.hr! Slika nije dostupna Šaljite nam fotografije! Uključite se i vi: Pustite brk, zgrabite fotić i recite 'DA' zdravlju!

Rak prostate najčešća je zloćudna bolest kod muškaraca, a svake tri minute jednom se muškarcu dijagnosticira upravo ta opaka bolest.

U Hrvatskoj, na 100.000 stanovnika starijih od 65 godina, 25 ih umre od raka prostate.

Muškarci, pregrizite ponos i spasite si život...

Stoga je važno naglasiti kako je postotak izlječenja 98 % kada se bolest dijagnosticira u ranom stadiju. Zbog toga bi muškarci između 20 i 40 godina života svake tri godine trebali obavljati pregled, a starijima se taj pregled preporučuje da obave svake godine. Obavite pregled koji može značiti život.

Dnevnik.hr također se uključio u projekt Movember te nam čitatelji iz cijele zemlje, ali i šire svakodnevno šalju na desetke fotografija svojih brkova, a akciji se pridružio i sportski novinar Nove TV Saša Lugonjić čiji brk svakodnevno možete pratiti na svojim malim ekranima.

Za sve one koji brkove nemaju, ali žele pružiti podršku ovoj akciji tu je naša aplikacija Movember zahvaljujući kojoj svatko sa samo nekoliko krikova mišem može uzgojiti vlastiti brk.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene