Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Životi su im u opasnosti"

Mostovci o pritvorenim navijačima Dinama: "Grčki mediji traže osvetu, a roditelji su prepušteni sami sebi"

Aktualno Galerija Marin Miletić - 1 Marin Miletić - 1 Foto: Marko Todorov / CROPIX Marin Miletić - 2 Marin Miletić - 2 Foto: Marko Todorov / CROPIX Marko Sladoljev i Marin Miletić - 1 Marko Sladoljev i Marin Miletić - 1 Foto: Marko Todorov / CROPIX +0 Marko Sladoljev i Marin Miletić - 2 Galerija 1/4 >>
Saborski zastupnik Marin Miletić rekao je da premijer Plenković mora učiniti sve da uhićene navijače vrati u Hrvatsku.

Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić pozvao je u četvrtak premijera Andreja Plenkovića da učini sve što može da se uhićeni hrvatski navijači iz Grčke vrate u Hrvatsku i da im se tu sudi jer su im, kako je ustvrdio, životi u grčkim zatvorima u opasnosti.

"Mi ne vjerujemo pravosudnom sustavu u Grčkoj. Životi naših momaka su u opasnosti. Neka ih tu dovedu i neka im se tu sudi za sva nedjela koja su učinili i neka odgovaraju", rekao je Miletić na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru vezanoj uz uhićene pripadnike BBB-a u Ateni.

Upozorio je da mu se javljaju brojni roditelji uhićenih 104 pripadnika BBB-a koji se osjećaju prevarenima, napuštenima i ostavljenima jer su, kako smatra, naše institucije u tom slučaju potpuno zakazale.

Stoga, istaknuo je, premijer Plenković mora učiniti sve što može da ih vrati u Hrvatsku. Pozvao ga je i da prekine svađe s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem "s kojim svaku situaciju koristi za odmjeravanje vlastitih snaga".

Miletić je napomenuo da su u zatvoru mahom mlađi punoljetnici te ustvrdio da je u sukobima s AEK-ovim navijačima pred stadionom sedmero pripadnika BBB-a bilo izbodeno noževima, a nije im se u policijskoj postaji pružila nikakva medicinska pomoć.

Pozvao je Plenkovića da odbije izručenje 50-ak pripadnika BBB-a koje će, navodno, Grčka tražiti da im se izruči te istaknuo da je grčka policija od naših službi imala sve informacije o mjestu susreta navijačkih skupina i slično, a njihova policija ništa nije učinila. Osim toga, nakon sukoba uhitila je hrvatske navijače, a svoje pustila.

"To nije pravedni sustav", poručio je te je s gnušanjem odbio medijsko prikazivanje hrvatskog naroda "nasilnicima i luđacima".

Sladoljev: Roditeljima su se u MVP-u spuštale slušalice

Bivši saborski zastupnik i pripadnik BBB-a Marko Sladoljev rekao je da su se i njemu, nakon događaja u Ateni, javili brojni roditelji rekavši da su telefonski zvali naše Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, ali su im se spuštale slušalice.

"Na kraju im je rečeno da prate grčke medije, što smatram skandaloznim. Grčki mediji su odigrali jednu od najsramotnijih uloga u ovom nemilom događaju. Oni su potpirivali vatru i traže osvetu. Ti roditelji su ostali prepušteni sami sebi", kazao je.

Apelirao je na Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Ministarstvo pravosuđa da imaju službenu osobu koja će komunicirati s roditeljima i od kojih će dobivati pravodobne informacije.

Sladoljev je rekao da je važno da se sada zatvori "krug nasilja", što se, smatra, može napraviti samo pravednim suđenjem i pravednim uvjetima za uhićene navijače.

"Ne može jedna država provoditi osvetničku politiku i opet otvoriti krug nasilja", rekao je.

Također se založio da se razbije percepcija o Hrvatskoj kao huliganskoj zemlji jer, za razliku od drugih zemalja, Hrvatska nije imala niti jedan smrtni slučaj navijača.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene