Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak još traje

Petrov iz Plitvica: 'Nadam se da će ostaviti po strani osobne interese i poslušati naš prijedlog'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MOST nezavisnih lista sastao se na Plitvicama gdje održava interni sastanak s članovima i saborskim zastupnicima. Na sastanku se razgovara o budućim koracima MOST-a, te o nastavku pregovora s HDZ-om i SDP-om.

Sastanak na Plitvicama još traje. To su interni razgovori, kako kažu iz MOST-a i ne zna se do kada će oni potrajati. Sastanak je održan u tajnosti sve do podneva kada su putem službenog profilana na Facebooku objavili gdje će održati sastanak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U cijelosti Evo što je Petrov tražio da potpišu Milanović i Karamarko, a oni nisu htjeli Slika nije dostupna Nakon sastanka MOST predložio sporazum, HDZ i SDP odbili ga odmah potpisati

Jedan po jedan, članovi MOST-a stizali su u Etno kuću u Plitvice. Novinarima je pristup bio zabranjen, no Božo Petrov i suradnici u jednom trenutku odlučili su izaći pred medije s kolačima i s nekoliko zaključaka.

'Mi ćemo usuglašavati ovdje način na koji ćemo to predstaviti i jednoj i drugoj strani, i tajming u idućih tjedan dana kako će se stvari odvijati', kazao je predsjednik MOST-a, Božo Petrov.

Novonastala situacija u Francuskoj svakako utječe na stabilnost Hrvatske, koja, izgleda, nije ni blizu formiranja nove Vlade.

'Naravno da ovo što se dogodilo u Francuskoj je strahovito, mi znamo da je u pitanju nacionalna sigurnost, to je dodatan motiv i za ovo što ćemo mi odraditi u idućih tjedan dana',

PARLAMENTARNI IZBORI 2015 'MOST ni u Hrvatski sabor ni u Banske dvore neće ući kao u kasino'

Petrov je rekao da su Plitvice odabrane kao mjesto sastanka jer se nalaze na pola puta, te kako je odlično mjesto za razvoj novih ideja zbog svježeg zraka. Na sastanak je bilo pozvano 28 ljudi, no nisu svi došli. Za idući tjedan najavljen je sastanak i sa HDZ-om i s SDP-om nakon kojeg će se znati tko će formirati novu vladu.

Petrov se nada da će SDP i HDZ, kako kaže, ostaviti po strani osobne interese i poslušati njihov prijedlog.

'Ako poslušaju onda će to biti stvarno veliko dobro za Republiku Hrvatsku', kazao je Petrov.

No, nakon izbacivanja Drage Prgometa, postavlja se pitanje - je li MOST i dalje jedinstven? Petrov uvjerava - razilaženja neće biti, MOST je sve rekao već dva dana nakon izbora, i poručuje - ne čeka se njih, nego SDP i HDZ.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene