445324
445324
445324
445324
445324

Most: Neki se mediji prave kao da je Hrvatska još uvijek 'politički duopol'

  • , 02.08.2016., 15:07
  • Autor:
  • komentara

Most se požalio na mogućnost da se televizijska sučeljavanja svedu isključivo na čelnike SDP-a i HDZ-a.

 
 
 
 
Božo Petrov moli medije da ga puste na sučeljavanja (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL)
Božo Petrov moli medije da ga puste na sučeljavanja (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL)

Most nezavisnih lista u utorak je oštro prosvjedovao protiv toga da se televizijska sučeljavanja svedu isključivo na čelnike SDP-a i HDZ-a, Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, poručujući kako se u trenutku kada je Hrvatska napokon prestala biti "politički duopol" neki mediji prave kao da to još uvijek jest.

Takva odluka, ističu u priopćenju, duboko je nedemokratska te zabrinjavajuća po razvoj demokracije i pluralizma. Podsjećaju i da je na prošlim izborima samo za Most glasalo više od 300.000 građana. Onemogućiti te građane da na javnoj televiziji, ali i drugim medijima, čuju što će u sučeljavanju reći njima bliski političari, skandalozno je, drže u Mostu.

"Osim što se te dvije stranke u mnogočemu ponašaju kao jedna, što su pokazali i nedavni događaji u kojima su složno rušile Vladu ili birale ustavne suce, dakle izravno odlučivale o najvažnijim institucijama države, nepobitno je da se sve veći broj građana protivi njihovom malignom duopolu", stoji u priopćenju.

"Poruka koja se time šalje biračima je da Hrvatska ima samo dva politička rješenja i dva moguća premijera. Most koji je u međuvremenu postao nacionalna opcija, čiji se simpatizeri okupljaju gotovo u svakom kutku Hrvatske, i ne samo okupljaju već i osvajaju vlast na lokalnim razinama, ovom je odlukom jednostavno izbrisan iz fokusa birača", poručuju iz Mosta.

Ako je sučeljavanje uvod u veliku koaliciju SDP-a i HDZ-a koju sve glasnije iz prikrajka najavljuju pravi gospodari te dvije stranke, onda bi, ističu, tu odluku valjalo obznaniti biračima da znaju kako je svejedno kome od dva politička klona podariti glas.

Posebno ih zabrinjava da se u toj, kako su je nazvali, mutnoj raboti našlo javni servis koji je time "nastavio niz sramotnih poteza posljednjih mjeseci". Most poručuje da će se zbog tih razloga još čvršće zauzimati za demokratizaciju, depolitizaciju i profesionalizaciju tog javnog servisa. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se