Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pomoć da preživi'

Mornar: Nama nedostaje novac za poboljšanje sustava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Mornar najavio je i da će u ponedjeljak razgovarati s predstavnicima Hrvatskog nogometnog saveza, a u četvrtak s ministrom Ostojićem o zakonu o sprječevanju nereda na sportskim natjecanjima.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar rekao je u srijedu da Ministarstvu nedostaje novac za poboljšanje sustava i sustava visokog obrazovanja, napomenuvši da je novac iz EU-fondova samo "pomoć da naša znanost preživi".

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Fokus na obrazovanju Selak Raspudić predstavila Mostov program pa poručila: "Pojedini crkvenjaci agitiraju za političke opcije" Konferencija za medije u američkom Kongresu nakon izglasavanja zakona o proračunu Probili rok Američki kongres ipak izglasao proračun: U zadnji tren izbjegnuta blokada države

Projekti su dodani novac i oni su za kompetitivna istraživanja, a to nije ono za što nama novac nedostaje, jer nama nedostaje novac za poboljšanje sustava i sustava visokoga obrazovanja, rekao je ministar Mornar odgovarajući na pitanje može li novac iz EU fondova ublažiti manjak planiran u proračunu za 2015. godinu.

Ovo je samo pomoć da naša znanost preživi, dodao je Mornar.

'Jesmo li mi dovoljno bogati da investiramo 50.000 eura u njemačku ekonomiju'

Istaknuo je kako je MZOS-u cijela baza novca kompetitivne znanosti 105 milijuna kuna, koje će iduće godine dobiti Hrvatska zaklada za znanost i za nešto doktoranata.

Na pitanje o povećanoj potrošnji u ministarstvima tijekom prosinca, ministar je odgovorio kako s njegovim ministarstvom to nije slučaj.

U ponedjeljak razgovor s HNS-om

Ministar Mornar najavio je i da će u ponedjeljak razgovarati s predstavnicima Hrvatskog nogometnog saveza, a u četvrtak s ministrom Ostojićem o zakonu o sprječevanju nereda na sportskim natjecanjima, u kojemu je, kako ističe, sporan članak koji daje organizatoru diskrecijsko pravo da odluči dati pristup natjecanju komu god želi.

"Nama se čini kako nije logično da ljudi ne znaju da se nalaze na crnim listama", rekao je Mornar. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene