Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ključne su tri stvari

MORH nabavlja nove borbene zrakoplove - Zahtjeve će poslati u 5 država

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluku čiju će ponudu za nabavu borbenih zrakoplova izabrati, MORH će donijeti do kraja ove godine.

U Ministarstvu obrane potvrdili su da je planirano da će sredinom slijedećeg mjeseca uputiti zahtjev za ponudu za nabavu borbenih aviona.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje

Zahtjevi za ponude bit će poslani u pet država - Švedsku (Gripen JAS-39), SAD (F-16), Južnu Koreju (FA-50), Izrael (F-16 Barak) i Grčku (F-16).

Odluku o budućnosti borbenog zrakoplovstva u MORH-u će, navode, donijeti do kraja ove godine.

''Napominjemo kako Ministarstvo obrane istražuje sve mogućnosti i već mjesecima sustavno ispituje svaki segment i iskustva zemalja koje su nedavno prošle takav proces kupnje borbenog zrakoplovstva'', odgovorili su na upit DNEVNIK.hr-a o nabavi novih zrakoplova.

Ističu da su za izbor kod odabira ponuđača ključna tri segmenta:

Međudržavni ugovor
• Cijena
• Paket poslovno-gospodarske suradnje

''Postupak će se voditi transparentno, sustavno će se ispitati svaki segment kako bi krajnji izbor biti najbolji za Republiku Hrvatsku'', ističu u MORH-u. Što se tiče realizacije projekta, planirano je da ona bude do kraja 2020. godine.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene