Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrđeno

MORH: Ponovo će se ustrojiti pričuva u Oružanim snagama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo obrane (MORH) danas je potvrdilo da ponovno kreće ustroj pričuve u Oružanim snagama naglasivši da su "svi dokumenti ustroja Oružanih snaga Republike Hrvatske, klasificirani oznakom tajnosti".

Trenutačno je u tijeku izrada podzakonskih propisa, pravilnika i uputa, kojima će se regulirati provedba odabira, pozivanja, smotriranja, popune i obuke pričuvnika Oružanih snaga, doznaje se u MORH-u.

Pročitajte i ovo Ivana Pezo Moskaljov Ima li kraja? Dnevnik Nove TV otkriva novi skandal u vojsci: Vojna policija istražuje prijevare na ispitima Ilustracija Procjenjuje se materijalna šteta Zbog oštećenja Patrije pokrenut stegovni postupak protiv tri pripadnika Oružanih snaga: MORH objavio detalje

Točan broj pukovnija pričuve definirat će se Dugoročnim planom razvoja OSRH (DPR), navodi MORH i dodaje kako je u planu ustroj nekoliko pukovnija pričuve. Dodaju i da će se cjelokupan proces financirati prema planiranim proračunskim sredstvima.

Obuka pričuvnih postrojbi provodit će se po istim standardima kao i obuka profesionalnog sastava koristeći istu doktrinu i proces obuke, a razlikovat će se samo u različitim stupnjevima spremnosti za izvršenje zadaća.

"Angažiranjem pričuvnog sastava osigurat će se ukupna obrambena sposobnost Oružanih snaga RH za provedbu misija te redovnih i izvanrednih zadaća u zemlji i inozemstvu", naglašava MORH.

U ministarstvu pojašnjavaju da je razvoj pričuvnog sastava planiran preustrojem Oružanih snaga, a u skladu sa Zakonom o obrani, tako da se ugovornom pričuvom popune nužno potrebnim deficitarnim zvanjima ili strukama, dok bi se razvrstanom pričuvom popunjavale postrojbe Oružanih snaga planirane mobilizacijskim razvojem. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene