Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIOPĆENJE MORH-A

Zagrepčane uzbunila snažna detonacija, no nema mjesta panici: "Zatresla se cijela Arena"

Probijanje zvučnog zida, ilustracija
Probijanje zvučnog zida, ilustracija Foto: Getty Images
Nad Zagrebom je, baš kao što je i najavljeno, probijen zvučni zid. MORH je ranije najavio probijanje zvučnog zida u osam županija.

Nad Zagrebom je, baš kao što je i najavljeno, probijen zvučni zid. 

Snažna detonacija oko podneva uznemirila je Zagrepčane. 

"Zatresla se cijela Arena", javio nam je jedan čitatelj.

"Mi smo vidjeli nešto na nebu što brzinski juri prema dolje i ostavlja trag", rekla nam je čitateljica. 

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ-a), piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila provodit će u petak od 12 do 16 sati letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida, priopćilo je Ministarstvo obrane RH.

Letovi će se provoditi na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske i Sisačko-moslavačke županije na visini iznad 10.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvi put nakon četiri godine Demonstracija sile: U Južnu Koreju uplovio američki nosač zrakoplova

Pročitajte i ovo Rusi masovno napuštaju zemlju djelomična mobilizacija FOTO/VIDEO Rusi masovno napuštaju državu: Pogledajte kako izgledaju kilometarske kolone na granicama

HRZ sve aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Hrvatskoj. Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje, stoji u priopćenju MORH-a.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene