Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ovisan o međuvladinim prihodina'

Moody's negativno ocijenio Grad Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko dana nakon što su ocijenili kako je prognoza za Hrvatsku negativna iz Moody'sa su ocijenili kako je ista prognoza i za grad Zagreb, piše Wall Street Journal.

Iz agencije su poručili da ocijena odražava financijske i operativne veze između tijela središnje i lokalne uprave u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila

Analist Moody'sa Gjorgji Josifov je zabilježio tako da je Zagreb jako ovisan o međuvladinim prihodima u obliku poreza i transfera središnje države, što predstavlja oko 70 posto prihoda za prošlu godinu.

>> Linić: Moody's završili posjet Hrvatskoj

Moody's je također ocijenio da snižavanje ocjene državi utječe i na prihode Gradu Zagrebu te da će zbog toga teže postići ciljeve fiskalne konsolidacije. (VLM Aghencija)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene