Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenja za cijelu zemlju

MNOGE CESTE ZATVORENE ''Problema je dosta, pogotovo u prometu''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zimski su uvjeti na mnogim državnim cestama u Lici. Dio cesta je zatvoren.

Upozorenje Meteoalarma DHMZ-a i za petak za cijelu Hrvatsku. Crveno upozorenje, koje znači opasno vrijeme, izdano je cijelu obalu! Očekuje se vrlo jaka i olujna, mjestimice orkanska bura i tramontana.

Za ostali dio Hrvatske na snazi je narančasto upozorenje. Očekuje se smrzavanje kolnika i poledica, mogući olujni vjetar te vrlo niske temperature zraka.

U Delnicama je reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen koji je u Večernjim vijestima izvijestio o problemima.

Pročitajte i ovo Snijeg i led otežavaju povratak kući milijunima Kineza uoči Proljetnog festivala - 4 Ima i poginulih VIDEO/FOTO Ledeni užas u Kini: Tisuće zarobljene u jednom od najvećih prometnih čepova, muškarac danima nije mogao iz vozila Vožnja po snijegu Sigurnost na prvom mjestu Policija poslala upozorenje zbog uvjeta na cestama: "Povećana je opasnost prometnih nesreća"

''Problema je dosta pogotovo u prometu i stvara ih jaka do orkanska bura. Od Delnica od Svetoga Roka vozili smo se puno duže nego bi nam inače trebalo. Vjetar je toliko jak da brzo nanosi snijeg na kolnik. Ljudi koji voze po autocesti voze oprezno. Ličani, ali i Gorani spremno dočekuju ovaj hladni val i kažu spremni su za zimu.

Ovo je produženi vikend i vjerojatno će mnogi htjeti doživjeti dan ili dva u snijegu. Na put idite spremni, naoružajte se toplom odjećum i obućom, ali i strpljenjem. Oni koji ostaju u domovima trebaju paziti na poledicu i čuvati zdravlje, pogotovo kronični bolesnici i starije osobe'', izvijestio je Marko Balen.

O stanju u prometu redovito izvještava HAK, a ovo je situacija u četvrtak u večernjim satima.

Za sav promet zatvoreni su:

- dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sve skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27),
- državna cesta DC1 Gračac-Knin,
- Paški most,
- Jadranska magistrala (DC8) izmeđuSenja i Svete Marije Magdalene te
- državne ceste DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno, županijska cesta ŽC5203 Brotnja-Srb-Sučević.

Zimski su uvjeti na većini državnih cesta u Lici, podno Velebita i na krajnjem jugu puše jaka do olujna bura, povremeno sa orkanskim udarima. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme, poručuju iz HAK-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene