Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporna cijena

Mljekari ne odustaju: U ponedjeljak bojkot isporuke mlijeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč pozivu iz Ministarstva poljoprivrede da se strpe do srijede, kada će im biti predstavljene mjere pomoći, mljekari ne odustaju od najavljenog bojkota isporuke mlijeka.

Mljekari okupljeni u 25 udruga ne odustaju od bojkota isporuke mlijeka u ponedjeljak. Ministarstvo poljoprivrede poziva ih da se strpe do srijede kada će izaći s konkretnim mjerama pomoći.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kriza sektora Ministarstvo: Akcija odvoza mlijeka je počela! Mljekari: Cisterne nisu stigle na farme Slika nije dostupna Pokrenuta lavina Nakon mlijeka, otvoreno i pitanje kontrole hrane za životinje!

Kako će neisporuka više od polovine dnevne proizvodnje mlijeka utjecati na njih, mljekare ni danas ne otkrivaju

>> Mljekari prijete obustavom isporuke mlijeka

Hrvatsko mljekarstvo u teškoj je situaciji. Svaki dan propadnu četiri farme, a oni koji još opstaju proizvode tek polovicu hrvatskih potreba.

Stanko Zdravčević iz Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje kaže da 'to što netko misli da ima mlijeka, što ministar [Jakovina] izjavljuje da ima zalihe za mjesec dana, mi dobro znamo da kamioni kad stignu u Slavoniju da prerađuju - čekaju'. 'Prema tome, mlijeka nema niti će ga biti', dodao je.

Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Matija Brlošić smatra kako je jedno od hitnih rješenja da država aktivira robne rezerve te da ljudima podijeli žitarice koje im nedostaju u prehrani stoke.

Dožupan osječko-baranjski, HDSSB-ovac Željko Kraljičak tvrdi da 'cijena mlijeka ne mora biti četiri kune da bi bila održiva'. 'Ona može biti tri kune, ali to znači da se svi inputi koji su vezani za proizvodnju mlijeka moraju smanjiti', zaključio je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene