Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mljekare odblokirane

Mljekari ostaju na ulici, blokirali magistralu kod Ludbrega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proizvođači mlijeka i dalje nastavljaju prosvjede, ali mljekare su odblokirane.

Potvrdio je jutros predsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka (HSUPM) Igor Rešetar i najavio da prosvjednici ostaju na punktovima dok im se ne ispune zahtjevi.

Ponovio je kako proizvođači ne mogu prihvatiti da Ministarstvo poljoprivrede i Vlada budu samo posrednici u rješavanju problema, već moraju naći način kako da pomognu proizvođačima da smanje troškove i da se riješi situacija sa otkupnom cijenom mlijeka.

Pročitajte i ovo Kompostana na Čretu - 3 Smrdi, užasno smrdi Zbog kompostane u Maksimiru svi se guše u smradu: Građani najavili prosvjed, a gradski oci ih poveli u obilazak Ilustracija ZAŠTITA MALIH PROIZVOĐAČA Poskupljuje namirnica koju većina koristi: "Najjeftinija voda skuplja je od našeg proizvoda"

Prosvjednici su kod Ludbrega blokirali promet na magistralnoj cesti, a ispred karlovačkog KIM-a prosvjed je zavšio oko 12 sati. 'Zajedno s kooperantima iz Podravine za sljedeći su tjedan dogovorili sastanke s predstavnicima Dukata. Pozivaju i ostale proizvođače svih mljekara da ozbiljno shvate upozorenje ministra i slijede njihov primjer, krenu svojim kućama te počnu mirne pregovore', priopćeno je iz Dukata.

Proizvođači mlijeka prosvjeduju od utorka ispred Dukata u Zagrebu i Sirele u Bjelovaru, a prosvjedovali su i u Đakovu ispred logističkog centra Dukata te ispred KIM-a u Karlovcu.

Prosvjedom traže povlačenje Dukatove ponuđene otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka za veljaču od 2,30 kuna, što je za oko 40 lipa manje nego do sada, i zahtijevaju prosječnu otkupnu cijenu mlijeka kao što imaju zemlje EU.

Iz Ministarstva im je poručeno da ne žele razgovarati dok prosvjedi ne završe. (T.Š./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene