Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosor odustala od susreta s mladima jer je čula da su spremni za zviždanje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko stotina mladih imalo je namjeru na nacionalnoj konferenciji mladih na Bjelolasici upozoriti na svoje probleme. Ministrici Jadranki Kosor pripremili su neugodna pitanja, zvižduke i transparente. Šuškanja o nenajavljenom buntu došla su i do ministrice, te je u posljednji trenutak odustala od dolaska.

4. nacionalna konferencija za mlade počela je bučnim negodovanjem dijela okupljenih.

Pročitajte i ovo Mladi "Štedi, uloži i život posloži" Jesu li mladi u Hrvatskoj financijski pismeni? O novcu treba učiti od najranije dobi Predsjednik Zoran Milanović s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske - 1 Na sastanku s predsjednikom Iz Mreže mladih Hrvatske podsjetili na svoj zahtjev: "Savjet mladih RH ne bi smio imati ovlast koordinirati rad ostalih udruženja mladih"

'Uvjeti za provedbu Nacionalnog programa djelovanja za mlade nisu stvoreni. Ne postoji sustav praćenja i vrednovanja, ne postoje natječaji koji financiraju programe koji su mladima potrebni, ne postoje istraživački projekti koji odgovaraju potrebama mladih, ne postoji puno toga', kaže Emina.

Iako je trebala otvoriti Konferenciju ministrica Kosor nije se pojavila.

'Mislim da je velika greška što potpredsjednica nije ovdje i čini mi se da bi se ona trebala očitovati oko zahtjeva koje smo postavili ministarstvu', dodaje Emina.

No u ministarstvu su očito načuli što se sprema, pa je ministrica odlučila elegantno izbjeći neugodnu situaciju. Da su znali što se sprema dokazuju i pripremljeni plakati Mladeži HDZ-a. U obranu digniteta Ministarstva stao je očekivano Studentski zbor, uvijek blizak vladajućoj garnituri.

Više od 100 mjera mladima u Hrvatskoj trebalo bi olakšati život. U provedbu bi trebale krenuti 2009., no teško je vjerovati u njihov uspjeh u situaciji kad resorna ministrica nije došla ni na javnu raspravu o tome.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene