Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasio ih HGSS

Mladi njemački par tri dana proveo zatrpan u snijegu na Velebitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prekjučer oko 10.30 sati Županijski centar 112 u Gospiću dobio je poziv za pomoć kojeg su uputili njemački turisti. Oni su se na Velebitu svojim terenskim automobilom zakopali u snježni nanos i našli se u bezizlaznoj situaciji, izvijestio je HGSS.

'Nesretni pustolovi su nam objasnili kako se u snježnom nanosu nalaze već tri dana, te da su se pokušali sami otkopati, no kada su izgubili svaku nadu odlučili su pozvati pomoć', stoji u priopćenju HGSS-a.

Pročitajte i ovo Hapšenje u Kaštelima - 2 Kamera Dnevnika Nove TV snimila odvođenje napadača Policija objavila nove detalje napada, muškarca prijavili za pokušaj ubojstva dvije osobe. Branimir Jukić iz HGSS-a: "Naš prijatelj se budi" Branimir Jukić užas u Kaštel Štafiliću HGSS-ovci održali presicu o stravičnom napadu: "Sad je najbitnije da Kruni bude dobro"

>> HGSS spasio ranjenog lovca, izgubio puno krvi

Gorska služba spašavanja kroz nekoliko minuta je utvrdila njihov položaj te krenula u akciju spašavanja iz dva smjera, jer se spremalo veliko snježno nevrijeme.

'Izvlačenje je trajalo vrlo kratko. Upotrijebili smo vitlo na autu i za manje od 5 minuta ih izvukli iz snježnog nanosa. Od mladog njemačkog para smo doznali da su krenuli na pustolovno putovanje od Skandinavije do Indije. Hrvatska im je jedna od destinacija za koju su odvojili 4 do 5 tjedana. Da sada su kod nas već 3 tjedna, iduće odredište im je Paklenica, pa će onda polako prema jugu', pojasnili su u HGSS-u.

Da su sa pozivom zakasnili samo par sati, njihov bi pohod završio ovdje na Velebitu, a po auto bi išli tek na proljeće, kada se otopi snijeg, napominju iz Gorske službe spašavanja. Mladi njemački par zahvalio im je i obećao da će pisati s putovanja po Pakistanu i Indiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene