Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dodijeljeni Oskari znanja

Mladi genijalac Ilija Srpak ima 17 Oskara znanja i poručuje: "Hrvatsko školstvo forsira prosječnost i gasi izvrsnost"

Dodijeljeni Oskari znanja (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Dodijeljeni Oskari znanja (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Dodijeljeni Oskari znanja (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Dodijeljeni Oskari znanja (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dodijeljeni Oskari znanja (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Ilija Srpak gimnazijalac je koji iza sebe ima 17 Oskara znanja.

Danas ih je dobio pet za iznimne uspjehe na natjecanjima. Poseban govor održao je u ime svih nagrađenih te poručio kako se u hrvatskom školstvu forsira prosječnost i gasi izvrsnost.

Pročitajte i ovo Ilija Srpak (Foto: Dnevnik.hr) student na prestižnom cambridgeu Jedan od najboljih hrvatskih učenika komentirao hrvatsko školstvo: ''Sve ono što je bilo dobro rascjepkali su i maknuli'' Krešimir Nežmah (Foto: Dnevnik.hr) niže same petice Ovaj gimnazijalac osvojio je pet Oskara znanja: "On je kompletna osoba, zna što hoće i ništa ne prepušta slučaju"

"Znanje i obrazovanje nije na prvom, nije na drugom, petom ili desetom mjestu. U Hrvatskoj to je zadnja rupa na svirali. Podsjetit ću vas kako je prije tri godine skoro došlo do ukidanja Oskara znanja, najvećeg i među rijetkim domaćim događajima koji slavi nadarene učenike. Skoro je bio otkazan, kakva zemlja znanja. Sreća da smo imali ljude koji su se zalagali za to da Oskari prežive", rekao je Ilija Srpak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene