Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mještani Mraclina

FOTO Blokada završila, ali prosvjednici poručili: Ne želimo zagrebačko smeće na svom odlagalištu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 50 mještana Mraclina jutros su blokirali odlagalište otpada u Mraclinu. Poručili su kako ne žele zagrebačko smeće u svom dvorištu.

Građani su blokadom poručili: ne želimo zagrebačko smeće na svom odlagalištu! Smatraju kako taj otpad dodatno opterećuje kapacitete odlagališta u Mraclinu.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?"

>> Gdje je otpad sa zagrebačkih ulica?

Predstavnik mještana koji prosvjeduju rekao je kako je cijela situacija podla i da je to dogovor gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. Poručio je kako im je dosta obećanja i da neće dopustiti da se glomazni otpad tu ostavi.

Direktor VG Čistoće, Željko Galeković, jučer je rekao da je to jednokratna pomoć Gradu Zagrebu od tri kamiona smeća i da je tu kraj. Stav Mjesnog odbora je da je i pola kile zagrebačkog smeća previše, ali da nećemo raditi problem ako se radi o jednokratnoj pomoći. Više nakon toga i pola kile smeća bit će previše.

Bandić prosvjednicima na velikogoričkom odlagalištu: Više solidarnosti ne bi vam falilo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je prosvjednicima kako ni Velikogoričanima niti svima u Zagrebačkoj županiji 'malo više solidarnosti ne bi falilo'.

'Vidite kako je svijet mali, Sveta Nedjelja i Samobor voze komunalni otpad na Jakuševec. Skupština će biti 28. studenoga, a upravo će danas predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić potpisati da se komunalni otpad iz Svete Nedjelje i Samobora vozi na Jakuševec. Malo više solidarnosti ne bi falilo ni Velikogoričanima ni svima u županiji, ta ruka solidarnosti i suradnje bi trebala biti pružena Zagrebu makar to trajalo i tjedan-dva dana. Riješit će se to', kazao je Bandić na zamolbu novinara da komentira blokadu na velikogoričkom smetlištu.

Mediji navode da je 50-tak mještana Mraclina jutros blokiralo odlagalište otpada Mraclinska Dubrava kod Velike Gorice i poručilo da ne žele zagrebačko smeće u svom dvorištu.

Na mjesto prosvjeda došao je i zamjenik velikogoričkog gradonačelnika Stjepan Kos te zatražio uvid u papire radnika Čistoće. Nakon što je utvrđeno kako otpad pripada području Velike Gorice, prosvjednici su kamione pustili na odlagalište. Kos je potvrdio kako su jučer tri kamiona iz Zagreba na odlagalište dovezla glomazni otpad. Spomenuo je i ugovor sa Zagrebačkim holdingom prema kojemu bi se na odlagalište otpada Mraclinska Dubrava trebalo odložiti 120 tona glomaznog otpada iz Zagreba.

Podsjetimo, odlaganje glomaznog otpada na Jakuševcu je zabranjeno, pa se taj otpad odlaže na drugo mjesto. (I.P.M. / I.D. /Media Servis/ Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene