Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strahuju od spalionice

Mještani Konjščine prosvjeduju protiv izgradnje toplane i energane na komunalni otpad i biomasu

Prosvjed u Konjščini protiv toplane (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Prosvjed u Konjščini protiv toplane (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Prosvjed u Konjščini protiv toplane (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Prosvjed u Konjščini protiv toplane (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Prosvjed u Konjščini protiv toplane (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Mještani Konjščine, nedaleko od Marije Bistrice su na nogama. Prosvjeduju protiv izgradnje toplane i energane na komunalni otpad i biomasu.

Strahuju da bi toplana mogla postati spalionica otpada. Uz mještane, na prosvjedu su bili i oporbeni članovi općinskog vijeća koji su glasovali protiv energane.

Pročitajte i ovo Sukoba propalestinskih prosvjednika i protuprosvjednika na UCLA-u Neredi zbog Gaze VIDEO/FOTO Kaos na sveučilištu: Sukobili se prosvjednici, u sve se umiješala i policija Sindikati i praznik rada - 3 SRETAN VAM PRAZNIK RADA "Previše navijača, premalo igrača": Hrvati više vole slavlje od prosvjeda

Kažu kako nisu imali informacije poput studije izvedivosti i utjecaja na okoliš u trenutku kada su trebali glasovati.

Načelnik općine Konjščina danas nije želio pred kamere, rekao je da će se o svemu izjasniti na konferenciji za novinare u utorak.

''Ovo je za dobrobit svih građana Zagorja i šire'', rekla je Jasna iz Konjščine.

''Mislim da je to pitanje svih građana koji žive ovdje. Naravno, to je budućnost i naših klinaca, evo ja imam klinca starog devet mjeseci, i hvala bogu da ću se za njega uvijek boriti. I što god naprave, ja prvi stajem ispred bagera ako planiraju graditi'', ističe Nikola iz Konjščine.

''Mi se zalažemo protiv spalionice upravo za budućnost naše djece, da se to ne sagradi da nam djeca ne budu oboljevala od karcinoma'', kaže Zrinka iz Konjščine.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene