Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SPORNA ASFALTNA BAZA

Mještani Donje Lomnice u strahu: "Bojim se za zdravlje ako ovo izgrade. Baš je puno karcinoma u selu, i kod mladih ljudi..."

Asfaltna baza brine mještane Donje Lomnice (Foto: Dnevnik.hr)
Asfaltna baza brine mještane Donje Lomnice (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Asfaltna baza brine mještane Donje Lomnice (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Asfaltna baza brine mještane Donje Lomnice (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Asfaltna baza brine mještane Donje Lomnice (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Asfaltna baza brine mještane Donje Lomnice (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Asfaltna baza brine mještane Donje Lomnice (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Mještani Donje Lomnice ne odustaju od namjere da zaustave izgradnju i puštanje u rad asfaltne baze u njihovom mjestu. Upravo na tu temu u Saboru su uz podršku stranke Promijenimo Hrvatsku održali konferenciju za novinare.

Ističu da je izgradnja ovakvog tipa postrojenja, u neposrednoj blizini kuća, potpuno neprihvatljiva te zahtijevaju izmještanje postrojenja na drugu lokaciju, za koju, kako kažu, postoji dovoljno zemljišta.

Pročitajte i ovo Izvrsni rezultati robotskog kirurškog sustava - 5 Veliki korak naprijed Operacije raka prostate pomoću robotske ruke: "Kamera se miče kako mi mičemo zjenice" Dan plavog irisa, ilustracija - 3 Na Cvjetnom trgu Dan plavog irisa: Podizanje svijesti o opakoj bolesti koja pogađa sve više mladih

"A čujte, baš smo tu prvi, ne znam što da vam velim. Bojim se za zdravlje, ionako je puno karcinoma, baš je puno karcinoma u selu, i kod mladih ljudi. Tako da ne znam kaj bi vam rekla, osim da sam jadna", rekla je Štefanija Smolković iz Donje Lomnice.

Njezin sumještanin Jozo dometnuo je: "Ja mislim da je to prije 10 godina trebalo nešto poduzeti da se zaustavi, a ne sad kad je sve već prodano, i zemlja i lova je uzeta, i dozvole su uzete, i što sad onda".

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene