Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno

Mjesec dana od početka sanacije ilegalnog odlagališta na zagrebačkoj Savici: "Ovdje se ništa ne radi"

Provjereno donosi priču o ilegalnim odlagalištima otpada (Foto: Provjereno) - 7
Provjereno donosi priču o ilegalnim odlagalištima otpada (Foto: Provjereno) - 7 Provjereno
Aktualno Galerija Provjereno donosi priču o ilegalnim odlagalištima otpada (Foto: Provjereno) - 7 Provjereno donosi priču o ilegalnim odlagalištima otpada (Foto: Provjereno) - 7 Foto: Provjereno Provjereno donosi priču o ilegalnim odlagalištima otpada (Foto: Provjereno) - 6 Provjereno donosi priču o ilegalnim odlagalištima otpada (Foto: Provjereno) - 6 Foto: Provjereno Provjereno donosi priču o ilegalnim odlagalištima otpada (Foto: Provjereno) - 5 Provjereno donosi priču o ilegalnim odlagalištima otpada (Foto: Provjereno) - 5 Foto: Provjereno Provjereno donosi priču o ilegalnim odlagalištima otpada (Foto: Provjereno) - 4 Provjereno donosi priču o ilegalnim odlagalištima otpada (Foto: Provjereno) - 4 Foto: Provjereno +2 Provjereno donosi priču o ilegalnim odlagalištima otpada (Foto: Provjereno) - 3 Galerija 1/7 >>
Muku s ilegalnim odlagalištem muče i stanovnici s područja Ivanje Reke. Provjereno donosi i snimke tog velikog odlagališta.

Nakon što je Provjereno u ožujku ukazalo na veliki problem divljeg odlagališta na zagrebačkoj Savici, na teren je izašao i sam Gradonačelnik koji je obećao hitnu sanaciju odlagališta. No mjesec dana kasnije ekipa Provjerenog ponovno je na istoj lokaciji, a problem se još uvijek – nije riješio.

Pročitajte i ovo Centar zatajio bolest posvojene djece - 9 donosi Provjereno Centar je majkama posvojenih dječaka prešutio stravičnu istinu, a onda ih dodatno šokirao: "Nisam vjerovala svojim ušima" Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj

"Rekao je Bandić da će počistiti u mjesec dana, a ništa. Vidi se iz starih snimaka da se ovdje niš' ne radi. Razočaran sam, strašno koliko sam razočaran", kaže lokalni ribič Branko Kunović.

Gradonačelnik Milan Bandić na pitanja o saniranju otpada na zagrebačkoj Savici reporterki Provjerenog Emi Branici nije odgovorio, a nije mu bila draga ni tema plana gospodarenja otpadom. "Kada ću ja odgovoriti i gdje, to je moj problem i moja odlukaJa imam previše godina da biste me vi furali kao malog miša žmigavca, da budem na valu vašeg žmiganja, pa nema šanse", odbrusio joj je.

Kao i ribiči na Savici, razočarani su i građani nekoliko kilometara dalje, u Ivanjoj Reki koja administrativno pripada Pešćenici-Žitnjaku. Više od 20 godina prijavljuju i upozoravaju nadležne kako njihov kvart postaje novi divlji Jakuševac na kojem se odlaže namještaj, tekstil, plastika, pa sve do građevinskog otpada. Sve se to odvija na zemljištu koje je u državnom vlasništvu, kaže Damir Ranec, predsjednik Mjesnog odbora Ivanje Reke.

"To se sustavno dovozi sigurno već 25 godina i nitko ništa ne pokreće da se to sanira. Na samom nasipu gori svaki drugi dan. Znači, obvezno tu dođu, skipaju, zapale i ostave tako da gori cijelu noć. Vatrogasci su konstantno na terenu, dolaze tu gasiti i mi smo u vezi s tim totalno bespomoćni", rekao je za Provjereno.
 

Emisiju gledajte četvrtkom od 22:15 na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno.

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene