Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija obavlja provjere

Misterij u splitskom vrtiću: Dvije žene pokupile dijete, naišao otac, koji ih nije prepoznao i još ne zna tko su

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Dvije starije žene sredinom lipnja ušetale su se u prostorije vrtića i preuzele dijete, a igrom slučaja na njih je naišao otac tog djeteta.

Dvije starije žene sredinom lipnja ušetale su se u prostorije vrtića i preuzele dijete. Igrom slučaja ispred vrtića se našao djetetov otac, koji žene nije prepoznao i koji je od njih uzeo dijete.

Policija i dalje smatra da se nije dogodilo kazneno djelo u slučaju i da nisu nastupile štetne posljedice.

"I dalje obavljamo provjere. Zasad nisu utvrđeni elementi kaznenog djela. Isto tako, o događaju smo izvijestili Prosvjetnu inspekciju te Državno odvjetništvo", iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske potvrdili su za DNEVNIK.hr.

"U razgovoru s policijskim službenicima otac je naveo kako su mu navedene žene izgledale zbunjeno i jedna od njih rekla mu je da je trebala otići u vrtić po unuku. Nisu mu rekle kako se zovu niti su mu one poznate. Govorile su hrvatski jezik i odavale dojam da su zbunjene. Temeljem obavljenih provjera utvrđeno je da je dijete kratko vrijeme bilo u društvu nepoznatih žena jer je uskoro nakon izlaska iz vrtića srelo svog oca, kojem se odmah priključilo", dodaje se u odgovoru.

Policija je obavila i razgovore s djelatnicima okolnih vrtića. Nitko nije imao informacije o identitetu ovih žena te će se nastaviti s razgovorima da bi se oni utvrdili. Napominje se da u okolnim vrtićima nisu zabilježeni ovakvi ili slični slučajeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pripremite se Stanovnici Novog Zagreba opet u drami: Ostaju bez tople vode, neće je biti tri tjedna

Pročitajte i ovo Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a sudjelovali Barbarić i Filipović "Lažljivo smeće. Je*at ću ti mater": Stigla reakcija Banskih dvora o žestokom napadu na sastanku o aferi u HEP-u

Na sve to burno je reagirao član djetetove obitelji koji je nezadovoljan radom policije, ali i sigurnosnim stanjem vrtića.

"Naravno da sam šokiran. Nepoznate osobe odvedu dijete iz vrtića, oni nisu utvrdili tko su te osobe, a iz čega onda zaključuju da u tome ne vide elemente kaznenog djela? Ponavljam, mi ne znamo jesu li oni utvrdili njihov identitet. Ako nisu, onda vrlo hrabro zaključuju da u neovlaštenom odvođenju djece iz vrtića iz neutvrđenih razloga nema elemenata kaznenoga djela", rekao je za Dalmaciju danas.

"Ivica Puljak obećao je da će sva djeca najesen u vrtiće. Trebalo bi i njega pitati, kao i ove u policiji i prosvjetnoj inspekciji, kakva im je sigurnost u vrtićima. Konkretno, u ovaj može ući i iz njega izaći tko hoće. Vrata su otvorena izvana, samo su za djecu zatvorena jer je botun za otvaranje na oko 190 cm visine. Nema nikakvu portirnicu na kojoj te neko dočekuje i evidentira. Sigurnosne kamere postoje, ali uopće nisu u funkciji, ograda oko dvorišta toliko je niska da je i svako malo spretnije dijete može preskočiti, isto kao i potencijalni otmičar", dodao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene