Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

ANALIZA MISLAVA BAGE

"SDP se urušava, ovakve stvari nisu se događale na parlamentarnoj sceni još od devedesetih"

Aktualno Galerija Mislav Bago - 3 Mislav Bago - 3 Foto: DNEVNIK.hr Mislav Bago - 1 Mislav Bago - 1 Foto: DNEVNIK.hr Mislav Bago - 4 Mislav Bago - 4 Foto: DNEVNIK.hr Mislav Bago - 2 Mislav Bago - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Mislav Bago - 5 Galerija 1/5 >>
Reporter Dnevnika Nove tv Mislav Bago u svojoj analizi stanja u SDP-u i raskola unutar te stranke istaknuo je kako je nekada "vegetiranje otpadnika" u stranci bolje od toga što je napravio predsjednik SDP-a Peđa Grbin

"Sigurno je da Peđa Grbin nema većinu zastupnika, a ovo što se događa u SDP-u nije zabilježeno na hrvatskoj parlamentarnoj sceni još od devedesetih godina", kazao je reporter Dnevnika Nove tv Mislav Bago, u svojoj analizi stanja u redovima socijaldemokrata.

Najveća oporbena stranka proživljava najdramatičniju krizu od svog osnutka, nakon što se Klub zastupnika SDP-a usprotivio Grbinovu traženju da iz Kluba izbaci četvero zastupnika, prethodno isključenih iz stranke.

Bago je naglasio kako su se i bivši čelnici SDP-a nosili s oporbenim previranjima unutar stranke, ali na razboritiji i politički mudriji način. 

''Nekada je vegetiranje stranačkih neistomišljenika bolje od ovoga što je napravio Peđa Grbin. On je sada pokrenuo lavinu, za koju nitko ne zna kako će završiti", kazao je Bago te dodao kako se posljednji potez čelnika SDP-a uistinu ne može usporediti sa unutarstranačkim potresima koji su do sada zabilježeni.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin DRAMA NA LJEVICI Predsjedništvo ustraje da izbačeni članovi ne mogu ostati u Klubu SDP-a: "Podijeljeni smo u dvije grupacije"

Bago je zaključio kako se SDP urušava u vrlo nezahvalnom trenutku - baš kada je Hrvatskoj potrebno sidro.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene