Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kampanja u završnici

Miro Kovač uoči izbora u HDZ-u: ''Plenković nema koalicijskog partnera, ima ostatke Kukuriku vlade''

Unutarstranačka kampanja u HDZ-u u samoj je završnici. Sa svojim timom na izborima u nedjelju želi pobijediti i Miro Kovač. Uoči izbora u nedjelju Kovač je u Dnevniku Nove TV kazao da bi pobjeda Andreja Plenkovića na unutarstranačkim izborima značila ''nemogućnost sastavljanja Vlade''.

U nedjelju 200.000 članova HDZ-a bira novog predsjednika stranke. U utrci za mjesto predsjednika je i Miro Kovač koji je u Dnevniku Nove TV kazao da se zbog koronavirusa najverojatnije neće održati druženje s članovima HDZ-a u subotu.

''Moramo biti odgovorni i uvažavati preporuke Stožera za civilnu zaštitu'', rekao je Miro Kovač. Dodao je i da se u vrijeme održavanja izbora treba uzeti u obzir da na jednom biračkom mjestu ne smije biti više od 100 ljudi.

  Pročitajte i ovo Ivan Penava Vukovarski gradonačelnik nezadovoljan Ivan Penava se obrušio na Plenkovića i poručio: ''Frapira me da ne zna da je popis stanovništva iz 2011. godine netočan''

Pobjeda Andreja Plenkovića na izborima u nedjelju značila bi ''gubitak na parlamentarnim izborima i nemogućnost sastavljanja hrvatske Vlade'', kaže Kovač. ''Mi ćemo okupiti ljude u HDZ-u, gospodin Plenković je podijelio HDZ. Naša politika je politika okupljanja'', rekao je Miro Kovač.

''Već sam gospodinu Plenkoviću ponudio da ćemo ga kooptirati u Predsjedništvo nakon našeg pobjede 15. ožujka'', kaže kandidat za predsjednika stranke i dodaje da će se HDZ programski obnoviti. ''Mi ćemo se obnoviti na planu kadrova. Imat ćemo ljude koji će biti privlačni našim biračima'', poručio je Miro Kovač.

''Plenković nema nikakvog koalicijskog partnera''

Na pitanje hoće li u stranku pozvati neka poznata imena koja su ranije izbačena iz stranke, Kovač ističe da HDZ ima ''bazen stručnjaka'' koje treba znati iskoristiti.

''Mi imamo koalicijski potencijal, gospodin Plenković ga više nema, nema nikakvog koalicijskog partnera. Ima jedino ostatke Kukuriku vlade'', govori Kovač.

Na pitanje koje su najveće programske razlike između njega i Andreja Plenkovića, Miro Kovač odgovorio je da će se u Hrvatskoj morati početi provoditi ''suptilne reforme'' koje su provele i baltičke zemlje i smanjile javnu upravu, smanjile porez. ''To ćemo raditi i mi'', poručuje Kovač.

''Konačno ćemo u HDZ-u dobiti ljude koji su osviješteni i koji će sebe žrtvovati ne samo za HDZ, nego za Hrvatsku'', zaključio je Miro Kovač i dodao da bi se volio sučeliti s Andrejem Plenkovićem.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene